Szombathelyi Egyházmegye

Adventi koncertek a toronyi plébánia területén

Adventi koncert2017. december 9-én és 10-én Bucsuban, Dozmaton, Toronyban, majd Sében – a karácsonyi ráhangolódás jegyében – komolyzenei koncerteken vehettek részt a hívek.

Szeplőtelen Fogantatás ünnepe Körmenden

szeplotelen-fogantatas-unnepeimg-7258December 8-án, Szeplőtelen Fogantatás főünnepén, egy régi hagyományt felelevenítve a plébániatemplomtól imádkozva vonultak a Körmend főterén álló Immaculata szoborhoz a hívek, közös ünneplésre, imádságra és mécsesgyújtásra. Velük tartott Dr. Székely János megyéspüspök is.

Elhunyt Varga Ottó atya

Varga OttóA szombathelyi püspök - a hozzátartozók nevében is - fájdalommal,de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Varga Ottó esperesplébános életének 61., áldozópapi szolgálatának 36. évében az Őriszentpéteri Plébánián 2017. december 12-én váratlanul elhunyt. Szeretett paptestvérünk gyászmiséje és temetési szertartása 2017. december 20-án, szerdán 9.00 órakor kezdődik az Őriszentpéteri Plébániatemplomban. Végakaratának megfelelően holttestét szeretett hívei körében, a templom sírkertjében helyezzük örök nyugalomra közvetlen a gyászmise után.

"A tanítást, amit nekem adtál, átadtam nekik. Ők elfogadták...és elhitték, hogy Te küldtél engem." (Jn 17,8)

Adj Uram örök nyugodalmat neki!

Requiem aeternam dona ei Domine!

Premontreis diákok Grazban

Kirándulás Grazban2017. december 7-én a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjai a grazi adventi vásárt látogatták meg. 

Adventi zarándoklat Jákra december 16-án

adventi-zarandoklat-finalA Balogunyomi Egyházközség adventi zarándoklatot szervez december 16-án Balogunyomból Jákra, melyet a Brenner János Emlékév zárásaként mártírpapunk emlékére ajánlanak fel. A zarándoklat csúcsaként 6 órától roráté szentmisén vesznek részt Jákon, valamint imádkoznak Brenner János atya boldoggá avatásáért is. A plakát pdf-ben letölthető itt.

Brenner kiállítás nyílik Szentgotthárdon a Pável Ágoston Múzeumban

brenner-meghivo2017. december 14-én szeretettel hívják az érdeklődőket 16 órára a szentgotthárdi Pável Ágoston Múzeumba, ahol kiállítás nyílik Brenner János vértanúsága hatvanadik évfordulójának emlékére. A kiállítást Brenner József nyugalmazott általános helynök, egyházmegyei spirituális nyitja meg.

Élő közvetítés a Brenner Emlékévet lezáró szentmiséről

Brenner Emlékév zárása2017. december 16-án 10.30-tól élő közvetítést adunk Youtube csatornán a szombathelyi Székesegyházból, a Brenner Emlékévet lezáró szentmiséről. A szertartás az alábbi linken követhető.

Évértékelő beszélgetés dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökkel

dr-szekely-janos-szombathelyi-megyespuspok-foto-unger-tamas-vas-nepeÉvértékelő beszélgetésre kértük dr. Székely János megyéspüspök atyát. Az interjúban a megyéspüspöki beiktatása óta eltelt 6 hónapról, az ad limina látogatásról, Brenner János boldoggá avatásáról is beszélgetett vele H. Pezenhófer Brigitta. De szóba került az adventi készülődés is és a karácsony igazi megéléséhez is ad jótanácsokat püspök atya. Az interjú megtekinthető ha folytatják a cikk olvasását. 

Adventi koncert a szaléziaknál Szombathelyen

szalézi templomAdvent harmadik (az ún. Gaudete) örömvasárnapján este fél 7-kor a Stella énekkar könnyűzenei jótékonysági koncerttel hangol a közelgő ünnepre a szombathelyi szaléziak színháztermében. A részvétel ingyenes, adományt a helyi ifjúsági oratórium számára gyűjtenek a helyszínen, a Táncsics M. u. 44. szám alatt.

Adventi lelkigyakorlat a sárvári Szent László Plébániatemplomban

Adventi lelkigyakorlat SárváronAdventi lelkigyakorlatot tartottak a sárvári Szent László Plébániatemplomban 2017. december 7-én és 8-án. 

Megyéspüspöki látogatás Vas Megyei Szakosított Otthonban Iváncon

Püspöki szentmise Iváncon2017. december 8-án, dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásának ünnepén, a „Fogyatékosok Világnapja” alkalmából szentmisét mutatott be az Ivánci Szakosított Otthonban

Adventi lelkigyakorlat Zalaegerszegen a Mária Magdolna-templomban

Mária Magdolna-templomDecember 15-16-17-én, péntek-szombat-vasárnap, a zalaegerszegi Mária Magdolna plébánia adventi lelkigyakorlatára hívják és várják a testvéreket. Pénteken és szombaton az esti 6 órai, vasárnap a de. 10 órai szentmisék keretében lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek. A  lelkigyakorlatot Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök úr vezeti.

Máriaköszöntő Sárváron

Máriaköszöntő SárváronA sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola nevelőtestületének kis közössége, az iskola SZM képviselői, a sárvári Szent László Plébániatemplom Rózsafüzér Társulatának és az Egyházközség képviselőinek csoportjai köszöntötték Máriát 2017. december 10-én, vasárnap a kora délutáni órákban. A Kálvária templom előtt álló Szeplőtelen Szűzanya szobránál imádság és Mária-énekek éneklése közben helyezték el tiszteletük jeleként virágcsokraikat.

Nyílt napot tartottak a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában

Nyílt napDecember 8-án nyílt napon ismerkedhettek meg az érdeklődők a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjával.

Eucharisztikus lelki nap Zalaegerszegen

Eucharisztikus lelki napDecember 9-én adventi lelki napot szerveztek Zalaegerszegen. A középpontban – készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra – az Oltáriszentség állt.

Megáldották a belsőleg felújított csipkereki templomot

Csipkereki templom megáldása2017. december 10-én dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a belsőleg felújított csipkereki templomot.

Jegyek Iváncsits Tamás: A jó pásztor című zenés drámájának előadására

001Korlátozott számban még igényelhetők ingyenes regisztrációs jegyek Iváncsits Tamás: A jó pásztor című zenés drámájának december 16-án 15:30-kor kezdődő előadására. Érdeklődni a Martinus Könyvesboltban lehet telefonon a 94/513-191 és 30/659-7320 számon, valamint személyesen (Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 3., nyitva: hétfő-péntek 8-17, szombat: 9-13).

Hiteles férfikép a Biblia nyomán - Őszi záróelőadását tartotta az Egyetemi Lelkészség

Egyetemi Lelkészség előadásaA férfi útja. A hiteles férfikép a Biblia nyomán címmel rendezte meg november 27-én az Egyetemi Lelkészség az őszi szemeszter utolsó nyilvános előadását.

Martinus Exclusive - Karácsonyi dallamok a Székesegyházban

Szemere Zita koncertje a SzékesegyházbanDecember 4-én, a Martinus Exclusive sorozat részeként Szemere Zita adott koncertet a Brenner-iskola növendékeivel és Lakner-Bognár Andrással a Székesegyházban.

Könyvbemutató Szombathelyen

konyvbemutato-szombathelyDecember 14-én 17 órakor Tóth Ferenc és Zágorhidi Czigány Balázs közelmúltban megjelent köteteit mutatják be az érdeklődőknek Szombathelyen. A meghívó pdf-ben letölthető itt!