Szombathelyi Egyházmegye

Megyéspüspöki látogatás Vas Megyei Szakosított Otthonban Iváncon

Püspöki szentmise Iváncon2017. december 8-án, dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásának ünnepén, a „Fogyatékosok Világnapja” alkalmából szentmisét mutatott be az Ivánci Szakosított Otthonban

Adventi lelkigyakorlat Zalaegerszegen a Mária Magdolna-templomban

Mária Magdolna-templomDecember 15-16-17-én, péntek-szombat-vasárnap, a zalaegerszegi Mária Magdolna plébánia adventi lelkigyakorlatára hívják és várják a testvéreket. Pénteken és szombaton az esti 6 órai, vasárnap a de. 10 órai szentmisék keretében lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek. A  lelkigyakorlatot Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök úr vezeti.

Máriaköszöntő Sárváron

Máriaköszöntő SárváronA sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola nevelőtestületének kis közössége, az iskola SZM képviselői, a sárvári Szent László Plébániatemplom Rózsafüzér Társulatának és az Egyházközség képviselőinek csoportjai köszöntötték Máriát 2017. december 10-én, vasárnap a kora délutáni órákban. A Kálvária templom előtt álló Szeplőtelen Szűzanya szobránál imádság és Mária-énekek éneklése közben helyezték el tiszteletük jeleként virágcsokraikat.

Nyílt napot tartottak a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában

Nyílt napDecember 8-án nyílt napon ismerkedhettek meg az érdeklődők a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjával.

Eucharisztikus lelki nap Zalaegerszegen

Eucharisztikus lelki napDecember 9-én adventi lelki napot szerveztek Zalaegerszegen. A középpontban – készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra – az Oltáriszentség állt.

Megáldották a belsőleg felújított csipkereki templomot

Csipkereki templom megáldása2017. december 10-én dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a belsőleg felújított csipkereki templomot.

Jegyek Iváncsits Tamás: A jó pásztor című zenés drámájának előadására

001Korlátozott számban még igényelhetők ingyenes regisztrációs jegyek Iváncsits Tamás: A jó pásztor című zenés drámájának december 16-án 15:30-kor kezdődő előadására. Érdeklődni a Martinus Könyvesboltban lehet telefonon a 94/513-191 és 30/659-7320 számon, valamint személyesen (Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 3., nyitva: hétfő-péntek 8-17, szombat: 9-13).

Hiteles férfikép a Biblia nyomán - Őszi záróelőadását tartotta az Egyetemi Lelkészség

Egyetemi Lelkészség előadásaA férfi útja. A hiteles férfikép a Biblia nyomán címmel rendezte meg november 27-én az Egyetemi Lelkészség az őszi szemeszter utolsó nyilvános előadását.

Martinus Exclusive - Karácsonyi dallamok a Székesegyházban

Szemere Zita koncertje a SzékesegyházbanDecember 4-én, a Martinus Exclusive sorozat részeként Szemere Zita adott koncertet a Brenner-iskola növendékeivel és Lakner-Bognár Andrással a Székesegyházban.

Könyvbemutató Szombathelyen

konyvbemutato-szombathelyDecember 14-én 17 órakor Tóth Ferenc és Zágorhidi Czigány Balázs közelmúltban megjelent köteteit mutatják be az érdeklődőknek Szombathelyen. A meghívó pdf-ben letölthető itt!

Ádventi hangverseny Jánosházán

adventi hangversenyÁdventi és karácsonyi énekek csendültek fel a jánosházi Szent Imre Általános Iskola tornatermében 2017. december 3-án.

Várostörténeti konferencia Szombathelyen

2017-meghivo-a-kivaltsagos-varosDecember 14-én 14 órakor várostörténeti konferenciát rendeznek Szombathelyen, az Eölbey-házban. „A kiváltságos város” Szombathely város privilégiumlevelei és Schönvisner István munkássága címet viselő konferencia meghívója pdf-ben letölthető itt. 

Békeláng a Szombathelyi Egyházmegyében

bekelangAz Osztrák Rádió és Televízió (ORF) által 1986-ban életre keltett akcióban, minden évben meggyullad a láng az örökmécsesről, Jézus születésének helyén, a betlehemi Születés Barlangjában. Ezt a lángot cserkészek viszik szét a világba. Szombathelyen december 17-én, 18 órakor kezdődik az átadó ünnepség. Részteletek a cikk további részében. 

Jelentkezz a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának képzéseire!

gyhf-hirdeto-fb-2017Mindenkit szeretettel vár képzéseire a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja. A képzésekről adunk tájékoztatást.

Engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés Csehimindszenten2017. november 29-én ismét összegyűltek a hívek a csehimindszenti templomban engesztelésre Mindszenty József bíboros, prímás mielőbbi boldoggá avatásáért.

Karácsonyi készület és adventi gyertyagyújtás az ELTE Savaria Egyetemi Központban

adventi gyertyagyújtás2017. december 5-én az ELTE Savaria Egyetemi Központjának családja összegyűlt az advent koszorú körül, ahol a karácsonyi készület jelentőségéről és az egymásnak szentelt figyelem fontosságáról beszélt Dr. Németh István rektorhelyettes úr köszöntőjében.

Énekek Szent Márton püspök tiszteletére - könyvbemutató Pozsonyban

meghivo-pozsony-2017-12-11A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja szervezésében Pozsonyban, a Szent Márton Dómban bemutatják december 11-én, 17 órakor az Éneke Szent Márton püspök tiszteletére című kiadványt. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Adventi gyertyagyújtás a kámoni plébánián

adventi gyertyagyújtásImmár hagyománnyá vált plébániánkon, Advent első vasárnapjához kapcsolódva az esti szentmiséken a közös gyertyagyújtás, és az adventi koszorúk megáldása.

Országos döntőben a Szent Imre Általános Iskola diákjai

donto2017. november 23-án izgatottan indultak útnak Ceglédre a jánosházi Szent Imre Általános Iskola diákjai.  Ebben a számukra még ismeretlen városban rendezték meg az Anya-nyelv-csavar verseny országos döntőjét, melyre az 1. fordulóban nyújtott teljesítményük alapján kaptak meghívást.

Jánosházi kisdiákok pályaorientációs napja

Pályaorientációs napBár egy alsós kisgyermeknek még messze van a pályaválasztás ideje, érdekes foglalkozásokkal ismerkedni mégsem korai. Ezt tették a Szent Imre Általános Iskola 3. osztályos tanulói november 30-án.