Szombathelyi Egyházmegye

A sárvári Szent László iskola alsós kisdiákjainak sikerei

Sárvári diákok sikereiKimagasló sikereket értek el a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola által megrendezett Szövegértési és Hangos olvasási versenyen. 

Bolyai anyanyelvi csapatverseny

katolikus-altalanos-iskola-sarvarA tavalyi évhez hasonlóan kimagaslóan szerepeltek a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola 4. a osztályos tanulói a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen. 

Adománygyűjtés a nardai Karitász tábor javára

nardai táborAz idei évi viharok súlyos károkat okoztak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai táborában, ahol minden nyáron több száz gyerek tölti szünidejét. December 1-én a Szombathelyi Televízióban 18 és 19 óra között a táborról lesz szó. Adományokat a tábor felújítására az alábbi bankszámlaszámra várja az Egyházmegyei Karitász:  

Szombathelyi Egyházmegyei Karitatív Alapítvány
11747006-20120894   (OTP BANK)

 

Könyvbemutató első könyves szerzővel Andrásfán

Könyvbemutató2017. november 25-én tartotta első könyvbemutatóját a II. János Pál pápa Katolikus Szakkollégium diákja, Nagy Angyalka az andrásfai Művelődési Házban. Régi álma teljesült azzal, hogy megjelenhetett első regénye, amely „A szíved mélyén” címet kapta.

Adventi koszorúkötés ismét a Brenner iskolában

adventi koszorúkötés2017. november 27-én koszorúkötésre gyűltek össze a szombathelyi Brenner-iskola alsós diákjai, hogy adventre hangolódjanak. 

Az egyházmegye hitoktatóinak továbbképzése

Hitoktatók lelkigyakorlataNovember közepén a Brenner  Kollégiumban volt a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak második továbbképzése ebben a félévben.  A találkozót domonkos nővérek vezették: Lujza nővér, Teréz nővér és Veronika nővér. 

Tanulmányi kirándulás Budapesten

Tanulmányi kirándulás Budapesten2017. november 21-én a jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7-8. osztályos diákjai budapesti tanulmányi kiránduláson vehettek részt. Megtekintették a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállítását, ahol fegyverek, egyenruhák, különleges vagy jellegzetes használati tárgyak, dokumentumok és interaktív játék segítségével hiteles képet kaptak a háborús hétköznapokról.

Eltemették dr. Konkoly István nyugalmazott megyéspüspököt

Dr. Konkoly István temetése2017. november 29-én a szombathelyi Székesegyház kriptájában helyezték örök nyugalomra dr. Konkoly Istvánt, a Szombathelyi Egyházmegye nyugalmazott megyéspüspökét. A gyászmise főcelebránsa dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt. 

Szentségimádás Krisztus király ünnepén

Szentségimádás2017. november 25-én, szombaton este a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum (SZEIF) és a Szombathelyi Esti 8-as közös programra várt minden hívő embert.

Emléktáblát avattak Brenner János tiszteletére

Brenner EmléktáblaA Brenner János Emlékév vége felé járva közös ünnepre gyűltek össze a szombathelyi hívek a Jézus Szíve Zárda templomban november 26-án, az Esti8-as szentmise keretében. Dr. Székely János megyéspüspök úr (Császár István helynök, Ipacs Bence és Németh Norbert atya jelenlétében) megáldotta a Zárda-templom közössége által Brenner János atya emlékére állított emléktáblát. János atya ebben a templomban mutatta be újmiséjét 1955. június 26-án.

Szent Erzsébet darab a körmendi színházban

Szent Erzsébet színdarabNovember 25-én Körmenden újból bemutatták a Szent Erzsébet életéről szóló színdarabot.

Jónak lenni jó – December 17-én egész nap a közmédia csatornáin!

Jónak lenni jó!Idén a Máltai Szeretetszolgálat a közmédia jótékonysági akciójának partnere, Nadal is segít.

Tárjátok ki szíveteket! – A Katolikus Karitász a boldogabb karácsonyért

karitaszNovember 26-án elindult a Katolikus Karitász adventi segélyakciója, amely mindenkit szívének kitárására, a szervezet munkájának támogatására vagy az abba való bekapcsolódásra kér.

A Magyar Fiatalokért díjban részesült a „gördeszkás pap”

Lendvai ZoltánBalog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 27-én, hétfőn Budapesten, a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában adta át az elismerést Lendvai Zoltán rédicsi plébánosnak.

Információk Dr. Konkoly István nyugalmazott megyéspüspök temetésével kapcsolatban

Dr. Konkoly István megyéspüspökDr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök gyászmiséje és temetése november 29-én, szerdán 11 órakor kezdődik a szombathelyi Székesegyházban. A szertartást élőben közvetíti a Mária Rádió Szombathely, emellett az alábbi videó csatornán is látható. 

Búcsúi szentmise és alapkőletétel Szombathely Kámon városrészén

Búcsúi szentmise és alapkőletétel Kámonban2017. november 26-án dr. Székely János megyéspüspökkel együtt ünnepelték Szombathely Kámon városrészének hívei templomuk védőszentjének, Krisztus királynak búcsú napját. Megyéspüspök atya áldotta meg a templom mellett épülő közösségi ház alapkövét.

Ad limina látogatás Rómában - Veres András mondott homíliát a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában

Ad limina látogatás RómábanVeres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének homíliája, mely november 24-én hangzott el a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában, az ad limina látogatás alkalmával, a magyar püspöki konferencia tagjaival bemutatott hálaadó szentmisén. A Magyar Kurír beszámolója.

Bérmálkozók lelki napja Zalaegerszegen

Bérmálkozók lelki napjaNovember 18-án tartották a zalaegerszegi Szűz Mára Szeplőtelen Szíve Plébánia bérmálkozóinak lelki napját. Ez a nap sok vidámságot, közös játékot, lelki töltekezést tartogatott résztvevői számára. A programon készült valamennyi fénykép megtekinthető a plébánia honlapján.

Martinus Exclusive - A Bozsodi Quartett hangversenye a Püspöki Palotában

Bozsodi Quartett koncertje November 21-én a Bozsodi Quartett adott koncertet Szombathelyen a Püspöki Palotában.

MIJÓ - Előadás Mindszenty Józsefről Szombathelyen

Előadás Mindszenty JózsefrőlNovember 24-én Kovács Gergely, a Mindszenty Alapítvány képviselője tartott előadást Mindszenty Józsefről. Nem az életrajzi adatokat sorolta, az embert állította a hallgatóság elé példaképnek. Elmondta: a bíboros ügyében jövő nyáron dönt majd a Teológusok Kongresszusa. Ha igent mondanak, az nagy lépés lehet a boldoggá avatás felé.