Szombathelyi Egyházmegye

Szent Kvirin ünnepség Szombathelyen június 7-én

szaléziA szombathelyi Szent Kvirin Plébánia közössége mindenkit szeretettel hív Szent Kvirin ünnepségére 2020. június 7-én. 

Szomorúság, fájdalom, gyász - A trianoni döntésre emlékeztek Szombathelyen

TrianonAz Őrvidék Ház szervezésében 2020. június 3-án konferenciával emlékeztek Szombathelyen a trianoni döntés 100. évfordulójára. Bemutatták a reprint kiadásban újból megjelent Vérző Magyarország című kötetet. 

Az MKPK közleménye a veszélyhelyzet idejére hozott rendelkezések módosításáról

img-1Mivel olyan járványügyi szabályok léptek életbe, amelyek következtében megszűntek a kijárási korlátozások és országosan lehetővé vált a liturgia nyilvános végzése, szükséges, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a veszélyhelyzet idejére hozott korábbi rendelkezéseit módosítsa.

Trianon 100 - A trianoni döntés hatása a Szombathelyi Egyházmegyére

trianon100-fbMartinus havilapunk júniusi számában dr. Schmidt Péter történésszel olvashatnak interjút, akit a trianoni döntés egyházmegyénket érintő következményeiről kérdeztünk. A cikk elolvasható itt. 

Trianoni konferencia Szombathelyen az Őrvidék Házban

megh-1Vérző Magyarország címmel, a trianoni döntés 100. évfordulóján emlékkonferenciát rendez az Őrvidék Ház Szombathelyen, 2020. június 3-án. A programra minden érdeklődőt várnak. A meghívó letölthető itt. 

Házaspárok lelkigyakorlata gyermekfelügyelettel a Martineumban - Jelentkezés

MartineumA Martineum Felnőttképző Akadémia házaspárok számára szervez lelkigyakorlatot július 3-5. között. A jelentkezési információkat közöljük. 

Imatábor Ikerváron - Jelentkezési információk

att000352020. július 26-augusztus 1-je között imatábor szervez Ikervárra a Szombathelyi Egyházmegye fiatalok részére. Jelentkezni június 10-ig lehet, a plakáton található elérhetőségeken. A plakát letölthető itt. 

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Hidasy Kornél püspök portréja (ism. festő 19. sz. vége)

101216493-711869709628792-2532461413784354816-nMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Püspöki szentmise Zalaegerszegen

Püspöki szentmiseBoldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján, 2020. június 1-jén szentmisét mutatott be dr. Székely János megyéspüspök Zalaegerszegen, a Gébárti-tónál található, Makovecz Imre által tervezett Boldogasszony-kápolnánál. Szentbeszédét meghallgathatják és visszanézhetik itt. 

Lezajlott az első online cursillos szentmise

cursillos-miseMájus 29-én Gencsapátiból közvetítettük az első online cursillos szentmisét, amelyet az egyházmegyei cursillo egyik lelkivezetője, Gombos T. Bálint atya mutatott be. A szentmisén elhangzottak azok az imaszándékok és könyörgések, amelyeket a cusillos csoportok és személyek küldtek be az előkészületi időben.

Területi és személyi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

VáltozásokDr. Székely János megyéspüspök 2020. augusztus 1-jei  hatállyal az alábbi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Élő szentmise közvetítés 2020. május 31-én, vasárnap 9 órától Szombathelyről a Székesegyházból

punkosdÉlő szentmise közvetítés 2020. május 31-én vasárnap 9 órától Szombathelyről a Székesegyházból,  amely megtekinthető itt. 

Varga Bernadett iparművész kiállításának megnyitója Szombathelyen június 17-én

meghivo-fenykep-vb-martineum2020. június 17-én 18 órakor nyílik Varga Bernadett iparművész Ars Sacra című kiállítása Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián. A belépés díjtalan!

Egy millióan, egy lélekkel Csíksomlyóra - A Mária Út felhívása

maria-utEgy millióan, egy lélekkel Csíksomlyóra: az összetartozás évében legyünk még többen nemzetünk egyik legősibb ünnepén! A Mária Út felhívása.

Reménység Vlog 05 - Szombathely // Ez az a nap!

logo-nagy2Elindult az Ez az a nap! vlog-sorozata Reménység névvel. Ebben bepillantást nyújtanak rendezvényeik hátterébe. Elsőként a 2019/2020-as Roadshow egy-egy állomásához tértek vissza, ahol a helyi szervezők és résztvevők beszélnek arról, hogyan élték meg a rendezvényt belülről. A vlogot ide kattintva érhetik el.   Tömő János és Anita szombathelyi szervezők visszaemlékezése megtekinthető itt.