Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Szentírás üzenete - 2020. november 12.

https://www.youtube.com/embed/xiZPxNKZ4rQ

Szent Márton Ünnep 2020 - Szombathely

szent-martonMindenkit szeretettel hívunk a Szent Márton Ünnepre Szombathelyre 2020. november 13-14-én. ONLINE lehetőségek!  

Szentségek kiszolgáltatása járványveszély idején – Az MKPK tajékoztatása

img-1Az alább letölthető dokumentumban közöljük az MKPK 2270/2020 sz., november 9-én kiadott rendelkezéséhez tartozó, Szentségek kiszolgáltatása járványveszély esetén című liturgikus mellékletet, amelyet az MKPK Állandó Tanácsa hagyott jóvá. Előkészítését a Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet végezte. A dokumentum letölthető itt. 

A Szentírás üzenete - 2020. november 11.

https://www.youtube.com/embed/l57Qn2zfaKY

Az MKPK új közleményt adott ki a járványhelyzet alakulása miatt

jarvanyhelyzet-kepA járványhelyzet romlása és a várható további korlátozások miatt november 9-én, hétfőn a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újabb közleményt adott ki, mely a latin szertartású egyházmegyékre érvényes – visszavonásig.

A Szentírás üzenete - 2020. november 10.

https://www.youtube.com/embed/SaN-dOeAeJ4

Karitászos munkatárs kapta a Győrváry Edith-díjat - Ők a szociális terület díjazottjai

12516555005fa7005f26eb5-e3934b08A Szociális Hét és a Szociális Napok részeként szűk körű díjátadó ünnepségre került sor pénteken a Városházán. A Szombathely MJV Önkormányzata által alapított, és odaítélt elismeréseket dr. László Győző, Szombathely MJV szociális területért is felelős alpolgármestere adta át a szociális területen dolgozóknak.

Szent Márton Konferencia Szombathelyen - 2020. november 10. /// ELMARAD

szent-marton-oroksege-meghivoA Martinus Vallási és Kulturális Egyesület sajnálattal értesít mindenkit, hogy 2020. november 10-ére meghirdetett Szent Márton öröksége című konferenciát nem kerül megrendezésre. 

Megjelent a Martinus 2020. novemberi száma

2020-11-nov-promo

A Szentírás üzenete - 2020. november 9.

https://www.youtube.com/embed/55xeSlfPaI0

A Szentírás üzenete - Évközi 32. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/g8DL_XG_-ac

A Szentírás üzenete - 2020. november 7.

https://www.youtube.com/embed/goelinZe6VY

A Szentírás üzenete -2020. november 6.

https://www.youtube.com/embed/autuxm5OpRE

Egyházi épületek újulnak meg Kőszegen

Megújulás6.1 milliárd forintos állami támogatással megújulnak Kőszeg jelentősebb egyházi épületei, ezt jelentette be sajtótájékoztatón Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke, Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Básthy Béla polgármester Kőszegen. 

Szólj be a papnak 9.: Ezotéria, jóga, horoszkóp

szbap-9-1A Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében 9. alkalommal került megrendezésre 2020. március 04-én a „Szólj be a papnak” beszélgetéssorozat Szombathelyen, melynek ismét az AGORA Savaria Filmszínház aulája adott otthont. A rendezvény témája ezúttal az Ezoteria, jóga, horoszkóp volt, az érdeklődők kérdéseire pedig Merkli ferenc római katolikus pap, Pethő Attila evangélikus lelkész és Balikó Zoltán református lelkész válaszolt. A beszélgetést Pezenhófer György moderálta.

A Szentírás üzenete - 2020. november 5.

https://www.youtube.com/embed/TFi9Yz8iM5c

Elsőcsütörtöki zenés szentségimádás a Székesegyházban december 3-án Székely János megyéspüspök vezetésével

zenes-szentsegimadas-szombathelyenElsőcsütörtöki zenés szentségimádásra hívják a híveket a Székesegyházba december 3-án. Kezdés az esti szentmise után. Vezeti: dr. Székely János megyéspüspök. 

ÁSZÁF KURZUS CSISZÉR LÁSZLÓ VEZETÉSÉVEL - JELENTKEZÉS

aszaf-plakat-a42020. november 20-22. között Csiszér László vezetésével Ászáf kurzust tartanak a Martineum Felnőttképző Akadémián.