Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Isten Igéjének vasárnapja Zalaegerszegen a kertvárosban

zeg-1Ferenc pápa rendelkezése értelmében ezen a vasárnapon külön ünnepként ünnepeltük meg Isten Igéjének vasárnapját. A szentmise elején ünnepélyes bevonulással hoztuk be a Szentírást, majd méltó tiszteletadás közepette helyeztük el. Ezzel a gesztussal akarja a liturgia kifejezni, hogy kellő hangsúlyt és jelentőséget kell tulajdonítanunk annak a ténynek, hogy Isten folyamatosan szólítgatja az emberiséget, és ennek egy írásos lenyomata a Biblia.

A Szentírás üzenete - 2021. január 28.

https://www.youtube.com/embed/7cjM4hkcw3E

A Szentírás üzenete - 2021. január 27.

https://www.youtube.com/embed/EV-V6og2cKw

A Szentírás üzenete - 2021. január 26.

https://www.youtube.com/embed/S_OEuYi8nuE

Önkéntes beteglátogatók szentmiséje a Székesegyházban

szekes2A Szombathelyi Egyházmegye területén működő Kórházlelkészi Koordinációs Iroda szervezésében szentmisére gyűltek össze a Szombathelyen működő önkéntes beteglátogatók.
A szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök celebrálta, de jelen volt a székesegyház plébánosa, Császár István atya, valamint a szombathelyi kórházi lelkész, Molnár Árpád atya is.

A Szentírás üzenete_2021. január 25.

https://www.youtube.com/embed/LRdjFT8nWWA

Dr. Takács Gyula atya gondolatai - Évközi 3. vasárnap

evk3„Higgyünk abban, hogy Isten itt van a szívünkben minden nap, szüntelen, higgyünk az Ő hozzánk beszélgető szavában, és fordítsuk felé a figyelmünket, a tekintetünket, és a lépteinket is,
menjünk az Istenhez. Ez az életünk.”

Vasárnapi Ige - Évközi 3. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/5yICaew75B8

A Szentírás üzenete - 2021. január 23.

https://www.youtube.com/embed/7cuFRsZjUPg

Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Körmenden

Székely János megyéspüspök, Dr. Horváth Klára, Ráczné Varga Bernadett, Bebes István polgármester2021. január 22-én Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Körmenden. A hercegorvos halálának 90. évfordulóján a Szent Erzsébet-templomban átadták A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díjat. Idén ketten, dr. Horváth Klára kőszegi iskolaorvos és Ráczné Varga Bernadett szakápoló vehették át az elismerést.

A Szentírás üzenete - 2021. január 22.

https://www.youtube.com/embed/quDFUPWzGy0

A krisztushívők egységéért - Ökumenikus imaóra a Székesegyházban

Ökumenikus imahét2021-ben sem marad el az Ökumenikus Imahét. A járványügyi helyzetben előírt szabályok betartásával a Szombathelyi Egyházmegye több településén is összegyűlnek a katolikus, református, evangélikus, baptista testvérek, hogy hitet tegyenek Krisztus és a keresztények egysége mellett. Január 20-án a szombathelyi imaórát a Székesegyházban tartották. 

A Szentírás üzenete - 2021. január 21.

https://www.youtube.com/embed/3yMoFXNP9Nc

Megszólal a Mária Rádió Zalaegerszegen a 104,4 MHz-es frekvencián

logo-fekvo-hirelevel-z4qw2uNégy vidéki frekvenciapályázaton hirdetett nyerteseket a Médiatanács. Egy győri, egy mosonmagyaróvári, egy tihanyi és egy zalaegerszegi frekvencia közösségi használatára kiírt pályázat nyerteseiről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa januári ülésén, tájékoztat az NMHH. 

15 éves a Mária Rádió

image001-1A magyarországi Mária Rádió 2006. január 15-én szólalt meg először, így idén ünnepeli fennállásának 15. évfordulóját! Ebből az alkalomból 2021. január 22-én, pénteken rendkívüli adásnappal jelentkezik. 

Elhunyt Hirth Vilmos SVD verbita szerzetes

hirth-vilmos-svdAz Isteni Ige Társasága magyar rendtartománya tudatja, hogy életének 89. évében január 18-án reggel a szombathelyi papi otthonban elhunyt Hirth Vilmos SVD atya, a magyar rendtartomány egykori provinciálisa.

Ökumenikus imahét - Élő közvetítés január 20-án a Székesegyházból

Székesegyház2021. január 20-án 18 órától élő közvetítést adunk a szombathelyi Székesegyházból az Ökumenikus Imahét szombathelyi programjáról. A közvetítés megtekinthető itt. 

A Szentírás üzenete - 2021. január 20.

https://www.youtube.com/embed/3hQayIypNFo

Horváth József pápai prelátus az Év Vasi embere

097332820210118105501szp8421-scaledHárman lettek a 2020-as Év emberei: a szavazatok egyenlő arányban oszlottak meg Dr. Schneider Ferenc osztályvezető főorvos és Horváth József pápai prelátus között, a közönségdíjat Márovics Pál, a mentőállomás vezetője kapta. Az okleveleket hétfőn vették át a Megyeházán. (www.vaol.hu)

ÉLŐ közvetítés január 22-én Körmendről A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díj átadási ünnepéről

boldog-batthany-strattmann-laszlo

2021. január 22-én 17 órától ÉLŐ közvetítést adunk Körmendről, az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomból. Boldog Batthyány-Strattmann László halálának 90. évfordulóján szentmise keretében adják át A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díjat.