Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Szentírás üzenete - 2021. február 24.

https://www.youtube.com/embed/dGo4owC7ZCE

A Boldog Brenner János Kollégium felvételi tájékoztatója

boldog-brenner-janos-kollegiumA Boldog Brenner János Kollégium a következő tanévre is várja a diákok jelentkezését Szombathely bármely középiskolájából.
Elsősorban vallásukat gyakorló családok gyermekeit várják, de a kollégium tagja lehet minden diák, aki elfogadja és tiszteletben tartja az intézmény keresztény értékrendjét.


A Szentírás üzenete -2021. február 23.

https://www.youtube.com/embed/swDyZ83RsME

ONLINE Nyílt nap a budapesti Központi Szemináriumban

nyeste-marciusNagy szeretettel várnak minden papi hivatás iránti érdeklődőt következő Nyílt estéjükre – március 5-én, pénteken 19:30-kor a Központi Szeminárium előljárói és papnövendékei.

Az alkalom online kerül megrendezésre – a beszélgetés linkje a Szeminárium Facebook oldalán lesz elérhető.

További részletek a plakáton.

Házaspárok lelkigyakorlata gyermekfelügyelettel

karikagyuruHázaspárok lelkigyakorlata lesz gyermekfelügyelettel a Martineum Felnőttképző Akadémián

2021. június 25. (péntek) 18.00 – június 27. (vasárnap) 14.00 között.

 

Önkéntes beteglátogatók szentmiséje Zalaegerszegen

img-20210218-180221Február 18-án, este 18:00 órakor szentmisére gyűlt össze a Zalaegerszegen működő Kalkuttai Szent Teréz Önkéntes Beteglátogatók Csoportja a helyi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomban esti misére, hogy Székely János megyéspüspökkel együtt imádkozzanak a beteg és idős embertársainkért. A főpásztor Molnár János plébániai kormányzóval, valamint a zalaegerszegi kórházi lelkésszel, Nistor Cristian atyával együtt mutatta be a legszentebb áldozatot.

A Szentírás üzenete - 2021. február 22.

https://www.youtube.com/embed/BviMd7gBwzU

Lehár Emlékév megnyitása

zardaÉLŐ szentmise közvetítés a szombathelyi Jézus Szíve-Zárda templomból.

Az alábbi linken bekapcsolódhatunk a szentmisébe.

https://www.youtube.com/watch?v=ni9QGIKOgoM

Gondolatok Nagyböjt 1. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

nagybojt1„Nem vagyunk egymagunkban, nem vagyunk a világban, a világban pusztán, mert a világban vagyunk, a szenvedések között élünk, élünk a halálban, és mégsem a halál a mi életünk, a mi világunk mégsem a keserű, a reménytelen könnyek, hanem az Ég, az Ég a mi otthonunk és Isten az Atyánk, és a lakomán, ahova hivatalosak vagyunk, ahova bemehetünk, az otthonban Ő maga, az értünk önmagát odaadó Bárány jár körül és szolgál mindenkinek.”

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 1. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/c0oebfUO0YA

Nagyböjti lélekápolás a Szalézi plébánián

szaleziA Szombathelyi Szalézi plébánia várja, elsősorban a jegyeseket, párkapcsolatban élőket, de minden olyan Isten-keresőt is, aki a nagyböjti napok apró lépéseivel szeretnének haladni és gazdagodni a bibliai szeretet igazi jelentéseinek spirituális útján. Február 20-án, szombaton kezdődik, és a megadott helyen lehet rá jelentkezni.

Szent László és Szent Miklós Plébániák hírei: 2021. február 26.-március 12.

zstlaszloA sárvári Szent László és Szent Miklós plébániák hírdetései.

A Szentírás üzenete - 2021. február 20.

https://www.youtube.com/embed/MpS19QiHUqU

A Muraszemenyei Plébánia hamvazószerdai szentmiséje

muraA Muraszemenyei Plébánián mára már hagyománnyá vált, hogy  a helyi általános iskola tanárai és diákjai (a járványhelyzet miatt idén egy alsós és egy felsős osztály) is részt vesznek hamvazószerdán a szentmisén.

A Szentírás üzenete - 2021. február 19.

https://www.youtube.com/embed/Bx2l_UjGMXc

Együtt a babákért és az idősekért - Pelenkákat és Béres cseppet adott át a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

blp2332A drogerie markt idén is támogatta a nehéz körülmények között élő kisgyermekes
családokat. Felajánlásukkal a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Vas megyében 15, Zala megyében 20 családnak adott át fél évre elegendő pelenkát. Február 18-án egy másik adományt is átadtak: a Béres Gyógyszergyár harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel 50 millió forint értékben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül. A Katolikus Karitász az adományba kapott Béres cseppeket az egyházmegyeiközpontokon keresztül juttatta el országszerte a rászorulókhoz. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 265 üveg Béres cseppet kapott a felajánlás részeként, amit Kőszeg és környéke plébániai karitászcsoportjai osztanak szét.

Nagyböjti stációs szentmise közvetítés élőben a Székesegyházból

legifoto-szekesegyhazDr. Székely János megyéspüspök 2021. február 19-én pénteken reggel 6.30-kor szentmisét mutat be a Székesegyházban. A szertartást élőben közvetítjük egyházmegyénk Youtube csatornáján, amit megtekinthetnek itt.

Berta Tibort tábori püspökké nevezte ki Ferenc pápa

berta-tiborBíró László jelenlegi katonai ordinárius lemondását elfogadva Őszentsége Ferenc pápa 2021. február 18-án Mons. Berta Tibort, a Katonai Ordinariátus általános helynökét, a Katonai Ordinariátus püspökévé nevezte ki.

Berta Tibor Kaposváron, Somogy megye központjában született 1966. június 19-én. 1991. június 20-án szentelték pappá a Veszprémi Főegyházmegye szolgálatára, majd a Kaposvári Egyházmegyébe inkardinálódott. 1994-ben kezdte meg szolgálatát a Katonai Ordinariátusba.

A KÉSZ elnökségének nagyböjti üzenete

keszA húsvétot megelőző negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 17-ére esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának a megünneplésére készülnek hitben való elmélyüléssel, kiengesztelődéssel és lemondással.

Püspöki szentmise a beteglátogatókkal Zalaegerszegen

zeg-betegA hívek számára nagy meglepetésként érkezett plébániánkra Székely János Püspök atya, hogy a beteglátogató önkéntesekkel együtt imádkozzon, ünnepelje a szentmise áldozatot.