Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

ELMARAD - A ferences esték sorozat következő előadása

plakat-2021-marciuselmarad-page-001A ferences plébánia szervezésében megrendezésre kerülő FESTÉK sorozat következő előadása 2021. március 12-én pénteken a járvány miatt ELMARAD. 

Mentálhigiénés Lelkigondozó képzés a Semmelweis Egyentemen

lelkigondozo-tovabbkepzes-a5-2021-page-001A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézete, az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel és a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolával együttműködésben 2021 szeptemberétől akkreditált mentálhigiénés lelkigondozó szakirányú továbbképzést hirdet.


Folytatódik a cursillos szentmise-sorozat

novaA cursillos közösségek szándékaira a következő szentmisét, 2021. március 26-n, 18 órakor Nován mutatja be Nagy Tamás plébános atya.


Nagyböjti ráhangoló Dr. Székely János püspökkel

dr-szekely-janosAz ITT található linken Dr. Székely János: A zarándok belső útja címmel készülhetünk Húsvét ünnepére.

Ferenc pápa Budapestre látogat

ferenc-papaAz alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Sajtószolgálatának közleményét adjuk közre.

Nagyböjt 3. vasárnapja - Gondolatok Dr. Takács Gyula atyától

nagybojt3„Amikor Isten törvényeinek útján elindulunk, amikor halljuk Isten szavát nap mint nap: Én vagyok az Úr, a tied vagyok, a te Istened, és ezen az úton járva oda is lépünk Isten színe elé, az Ő színében járunk és kelünk, akkor megérkezünk Isten törvényének teljességéhez - Ő Jézus Krisztus a kereszten - mert Ő a Szeretet, akit az Atya odaadott nekünk, belépünk ezen az ajtón és odaérkezünk Isten Trónjához, hogy mindörökké az Ő szentségében, az Ő szentélyében éljünk.”

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 3. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/tE6PomhhlWA

Szent József szobrot áldottak meg Répcelakon

Szent József szoborSzent József szobrot áldott meg Szakál Szilárd plébános a répcelaki Szent István király-templomban február 28-án. 

Bővítik a Szent Család Óvodát Zalaegerszegen

BővítésMegkezdődtek Zalaegerszegen a Szent Család Óvoda bővítési, építési munkálatai. Ennek részeként 2021. március 5-én lerakták az új épület alapkövét.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye

mkpk-logo-vonal-lat-transpA ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve, figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét és a COVID-19 járvány harmadik hulláma miatt életbe lépő szigorításokat, Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva, korábbi intézkedéseinket megerősítve, visszavonásig az alábbi módon rendelkezünk:

A Szombathelyi Egyházmegye szeretettel várja a hit- és erkölcstan oktatásra a leendő első osztályosokat

hitoktatasA Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke Dr. Székely János a plébánosok és a hitoktatók nevében is szeretettel hívja várja a leendő első osztályosokat az iskolai hit- és erkölcstan oktatásra.

Információt a hittan oktatással kapcsolatban a plébánosoktól és a hitoktatóktól kérhetnek az érdeklődő szülők.

Jelentkezés az iskolai hitoktatásra az iskolai beiratkozással egyidőben a választott intézményben fog történni.

Püspök atya videóüzenete IDE kattintva megnézhető. 

Betegek szentségének kiszolgáltatása a jánosházai plébánián

janosh2-jo"Ebben az évben is -a Betegek Világnapjához kapcsolódva- Péter és Csaba atya kiszolgaltatták a szentmisékben eme segítő szentséget. Imádkozzunkbetegeink mihamarabbi gyógyulásáért és idős testvéreinkért!"

 

Nagyböjti püspöki szentmise VISSZANÉZHETŐ

szekes-fooltarNagyböjt szerdáin és péntekein reggel 6:30-kor Dr. Székely János megyéspüspök szentmisét celebrál a székesegyházban.

A március 3-ai szentmise ITT visszanézhető. 

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

mkpkA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 2-án megtartotta tavaszi rendes ülését, amelyre a járványhelyzetre tekintettel ezúttal is videókonferencia keretében került sor.

A Miatyánk magyarázata és életre váltása – Online nagyböjti lelkigyakorlat Várszegi Asztrikkal

varszegiJézus imádsága – A Miatyánk magyarázata és életre váltása címmel nagyböjti lelkigyakorlatot hirdet az ötven év fölötti korosztály tagjai számára a Pannonhalmi Főapátság március 25. és március 28. között Várszegi Asztrik OSB vezetésével.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről

karitaszA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez, „Tartós szeretet” címmel. A hívek tartósélelmiszer-felajánlásukat elhelyezhetik a templomokban az erre kijelölt helyen március 7. és 14. között. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük az MKPK felhívását.

A Győri Egyházmegye közleménye a Könnyező Szűzanya-búcsúval kapcsolatban

gyorAz alábbiakban közreadjuk a Győri Egyházmegye közleményét.

A járványhelyzet súlyosbodása miatt a győri Vérrel Könnyező Szűzanya búcsúünnepét az idei évben sem március 17-én, sem március 20–21-én nem tudjuk megtartani hagyományos módon, zarándokok részvételével. Viszont március 17-én délelőtt 10 órakor a kispapok asszisztenciájával püspöki szentmisét mutatunk be a győri székesegyházban, amelyet az EWTN (Bonum) TV és a Magyar Katolikus Rádió egyenes adásban közvetít. Szeretettel ajánljuk azon hívek figyelmébe, akik szívesen részt vettek volna személyesen a Győri Egyházmegye ezen kiemelkedő ünnepén.

Sárvár - Csicsergő Óvoda

csicsegoSzülői támogatással egyházi fenntartásba kerülhet a sárvári Csicsergő Óvoda. Az intézménybe beíratott kiskorú gyermekek szüleinek 72,5%-a támogatja, hogy a Szombathelyi Egyházmegye legyen az óvoda fennatartója.

Megemlékezések a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján

aldozatokA kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját 2000-ben rendelte el a Magyar Köztársaság Országgyűlése. A Párbeszéd Háza és a Magyarországi Mindszenty Alapítvány szervezésében szentmisével, koszorúzással és égő gyertya elhelyezésével emlékeztek meg az áldozatokról, valamint egy interjú is készült Azbej Tristán államtitkárral a mai keresztényüldözésről és Magyarország úttörő szerepvállalásáról világviszonylatban az üldözöttek megsegítésével kapcsolatban. 

A budapeseti megemlékezés EZEN a linken megtekinthető.

Nagyböjti szentmise a Székesegyházból március 5-én - VISSZANÉZHETŐ

szekes-fooltar

Nagyböjt szerdáin és péntekein ÉLŐ-ben közvetítünk szentmisét a szombathelyi Székesegyházból.

 

A közvetítés IDE kattintva visszanézhető!