Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Videó a szombathelyi Ferences templomról

ferences-1A ferences sajtóközponttal és a szombathelyi ferences Szent Erzsébet plébánia templomot bemutató kisfilmje elkészült.

1Úton éjszakai zarándoklat a vasvári Nagyboldogasszony búcsúra

1uton2021Vasvárra két ág indul: Halogyról a Rotunda zarándoklat és Hosszúperesztegről a Mindszenty zarándoklat. Idén is lehet mindkét ághoz az út közben érintett falvakban csatlakozni.

LEGYEN ÖRÖM AZ ISKOLAKEZDÉS! ÖSSZEFOGÁS AZ ISKOLÁS GYERMEKEKÉRT

legyen-orom-az-iskolakezdes-katolikus-karitasz9.078 diák iskolakezdését támogatta tavaly a Katolikus Karitász, és idén már tizenegyedik alkalommal indítja el Magyarország legnagyobb iskolakezdési segélyprogramját. A határokon átívelő Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű akció nemcsak a tanévkezdésben, de a teljes tanév idejére támogatást jelenthet a hátrányos helyzetű családoknak.

Vasárnapi Ige - Évközi 19. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/Mz9sH9zbbPw

Dicsőítés a Székesegyházban

dsc-2484Csiszér László és zenekara 2021. augusztus 1-én, vasárnap, a Szombathelyi Székesegyházban dicsőítést vezetett.

White Party a Püspökvárban

dsc-24492021. augusztus 1-én, augusztus első vasárnapján került sor a Püspökvárban a Női Vállalkozói Club Egyesület jótékonysági White Party-jára.

Zarándoklat a Szent Donát szoborhoz

donatAugusztus 7-én, szombaton 16 órakor indul Kistolmácsról a zarándoklat a Szent Donát szoborhoz.


Családi nap Nagykutason

nagykutas-csaladA Nagykutasi Plébánia szervezésében 2021. július 24-én családi napon vehettek részt az érdeklődők Nagykutason. Az eseményre a Faluházban, illetve annak udvarán, a közelmúltban ünnepélyesen átadott rendezvénytéren került sor.

ORGONAPONT koncert a Székesegyházban

orgonapon12021. augusztus 7-én szombaton este 20 órától Orgonapont koncert lesz a Székesegyházban.

St. Martin koncert Herényben

martin2021. augusztus 7-én ismét különleges „utazásra” csábítanak ST.MARTIN szaxofon- és pánsípművész hol lágy, hol tüzes dallamai a herényi Szent György templomban. 

JÁRMŰVEK MEGÁLDÁSA KÁMONBAN

kamonJúlius 25-e a liturgikus naptárban idősebb Szent Jakab apostol ünnepe, akit egy bottal szoktak ábrázolni, ezért is a zarándokok tekintik pártfogójuknak.

Reménnyel a megtalált úton – Találkozás Tóth Gabival, a NEK Önkéntes Programjának hírnökével

nek-gabi„Most van a legnagyobb szükségük az embereknek a kongresszusra: a közös imákra, a tanúságtételekre, a közösségi találkozás élményére. Reményért, egy falat szeretetért, az imából és az egymásból való feltöltődésért megyünk el a világeseményre” – mondta Tóth Gabi előadóművész, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Önkéntes Programjának hírnöke és egyik fellépője.

St.Martin koncert Zalaegerszegen

st-martinAugusztus 14-én, szombaton 19 órai kezdettel a kertvárosi templomban ad koncertet a népszerű zeneszerző és előadóművész: St. Martin.

Mária-zarándoklatot szervezett az Áldott Kereszt Egyesület

dsc-2414Mária-zarándoklatot szervezett a zalalövői cigány Áldott Kereszt Egyesület. A Komárom-Esztergom megyei csatka-szentkúti kegyhelyről indultak, és első útjuk Szombathelyre vezetett. Az összes megyeszékhelyre elviszik egyesületük jelképét, a keresztet, amely már négyszer részesült pápai áldásban. Végcéljuk a budapesti Eucharisztikus Kongresszus.

Vasárnapi gondolatok - Dr. Takács Gyula atya gondolatai Évközi 18. vasárnapra

evkozi18-2021Az Évközi 18. vasárnapon elhangzó szentírási szakaszokkal kapcsolatban dr. Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait osztjuk meg.

Jegyvásárlás a NEK különvonatokra

legifoto-szekesegyhazA Szombathelyi Egyházmegye különvonatokat indít a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra szeptember 10-én és 12-én. Jegyvásárlási információkat közlünk.

Vasárnapi Ige - Évközi 18. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/l_tmUUErBhE

Nagyszülők megáldása az ikervári plébánián

ikervar3Az ikervári plébániához tartozó templomokban a nagyszülők megáldására került sor június 25-én vasárnap.

Csiszér László dicsőítő estje

csiszerCsiszér László és zenekara 2021. augusztus 1-én, vasárnap, a Szombathelyi Székesegyházban dicsőítést vezet.

Szent Anna és Szent Joachim ünnepe

anna-joachimSzent Annára és Szent Joachimra, a Boldogságos Szűz Mária szüleire emlékezünk liturgikus emléknapjukon, július 26-án.