Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból

hajnali-szentmise-november-28November 28-ától, hétfőtől szombatig mindennap élő közvetítést adunk 6 órától a szombathelyi Székesegyházból. A november 28-i közvetítést megtekinthetik itt.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia adventi gondolatai

mkpk-logo-vonal-lat-transpAz idei esztendőben november 27-én, vasárnap veszi kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak.
Advent szó a latin „adventus Domini” kifejezésre utal, ami annyit jelent: az Úr érkezése, az Úr eljövetele. Szent várakozás ez, ami megelőzi a Messiás, a Megváltó érkezését. Várakozunk négy héten át azért, hogy karácsony titka megérlelődjön bennünk, hogy méltó módon tudjuk befogadni a kisgyermekként közénk érkező Istent, az Élet Urát.

Legyünk a béke emberei! - Egyházmegyei Családi Lelkinap

csaladi-lelkinap-4-of-101-2Nagy érdeklődés mellett tartották meg november 26-án a szombathelyi Brenner-iskolában az Egyházmegyei Családi Lelkinapot. 

Gondolatok Advent 1. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

advent1-2022„Közeledik hozzánk az üdvösség úgy, hogy üdvösségünk Forrásához, Istenhez emelkedünk fel az imádságos élettel. 
Közeledik hozzánk az üdvösség úgy, hogy mindennapi cselekedeteinkkel, mindennapi megnyilatkozásainkkal, külső életünkkel magunkra öltjük Krisztus irgalmát, Krisztus lelkületét.
És közeledik hozzánk az üdvösség úgy, hogy a bensőnk, a lelkünk kinyílik Isten felé.
Várjuk az Ő eljöttét, és készen állunk, hogy amikor eljön, fölemeljen minket önmagához.
S akkor az advent valóban az üdvösséghez vezet el minket, az üdvösség ünnepéhez, az Üdvözítő eljöveteléhez.
És az adventi életünk, egész életünk adventje torkollik bele az ünnepbe, abba a végtelen, örök ünnepbe, amely ünnep a mi üdvösségünk 
lesz.”

Találkozzunk Istennel - Varga László kaposvári megyéspüspök szentbeszéde

csaladi-lelkinap-88-of-1012022. november 26-án Szombathelyen, a Brenner-iskolában rendezte a Szombathelyi Egyházmegye hagyományos Családi Lelkinapját. Varga László, kaposvári megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt. 

Teremtsünk békét családunkban! - Varga Lászó kaposvári megyéspüspök előadása

csaladi-lelkinap-16-of-1012022. november 26-án Szombathelyen, a Brenner-iskolában rendezte a Szombathelyi Egyházmegye hagyományos Családi Lelkinapját. Varga László, kaposvári megyéspüspök tartott előadást arról hogyan és miért teremtsünk békét családjainkban és kapcsolatainkban. Az előadás visszahallgatható itt.

Vasárnapi Ige - Advent 1. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/RXbFg3tCE88

Püspöki látogatás a kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskolában

dsc-6879Dr. Székely János megyéspüspök és Dr. Perger Gyula kőszegi esperes-plébános, Szent Márton nap alkalmából ellátogatott a kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskolába.

Festménymegáldás a szombathelyi ferenceseknél november 27-én

ferences-szentekA szombathelyi ferences közösség mindenkit szeretettel hív 2022. november 27-én, délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisére, amelynek keretében P. Berhidai Piusz OFM tartományfőnök megáldja a templom új festménysorozatát. A meghívó letölthető itt.

Nehéz kérdések-világos válaszok - Egyházi botrányok felvétele visszahallgatható

nehez-kerdesek-plakat-nov23

A sorozat második előadásában Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök Egyházi botrányok címmel tartott előadást, amely visszahallgatható itt.

Krisztus győz, Krisztus kormányoz, Krisztus uralkodik

00181969-től az egyházi év utolsó vasárnapja Krisztus Király ünnepe, melyet még XI. Piusz pápa rendelt el a 1925. december 11-i körlevelében. 

Adventi Szentségimádás Taizéi énekekkel

advent-taize-a4Advent minden hétfőjén a szombathelyi Szent Márton templomban 18 órától Szentségimádás lesz Taizéi énekekkel.

Önismereti hétvége nőknek

onismereti-csoportujDecember 2-4. között 30 órás intenzív női önismereti hétvégére várjuk azon 30 év feletti érdeklődőket, akik szívesen foglalkoznak csoportos keretek között önismereti kérdésekkel.

Kerkai Jenő - Csesztreg - Kerkai Ház

kerkai-meghivoElkészült a csesztregi Szent Móric Plébánia közösségi háza a Kerkai Ház. Szolgálni fog közösségi színtérként, ahogy Kerkai Jenő jezsuita szerzetes is hitével, szervezőkézségével szolgálta a magyarság ügyét! A meghívó letölthető itt. 

A háború és a béke a Bibliában - A Keresztény-Zsidó Tanács Konferenciája november 24-én Budapesten

email-kzst-meghivo-2022-11-24-12022. november 24-én a Keresztény-Zsidó Tanács konferenciát hirdet A háború és a béke a Bibliában címmel. 

A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban

maria1November 21-én annak a templomnak a felszentelésére emlékezünk, amelyet Jeruzsálemben Szűz Mária tiszteletére építettek a 6. században az ószövetségi templom közelében.

Fatimai zarándoklat

fatimai-plakat2023. április 24-28 között a Misszió Tours szervezésében, Császár István atya lelkivezetésével zarándokút lesz Fatimába.

Gondolatok Krisztus Király vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

krisztus-kiraly-2022„Emlékezzél meg rólunk a Te országodban – így könyörgünk Krisztushoz, a Kereszt Királyához, és tudjuk, hogy Ő meghallgatja a mi kérésünket, hiszen Ő előbb szeretett bennünket, Ő szeretett bennünket kezdettől és mindvégig. Ő szeretett bennünket elveszettségünkben, és szeretetében hazavitt bennünket, és odaad az Atyának, hogy az Irgalom trónján helyünk legyen, hogy az Irgalom országában mindörökké éljünk és mindörökké dicsőítsük Őt. Őt, a Bárányt, a Kereszt Királyát, aki méltó, hogy övé legyen minden dicséret, minden áldás és minden tisztelet, mivelhogy övé a hatalom, a Szeretet hatalma az övé. Mivelhogy övé a bölcsesség, övé a Szeretet bölcsessége, azért Őt illeti meg az imádás mindörökre.”

Hálaadás a karitász munkatársakért

1119-karitasz-unnerp-szombathely-16-of-17Szent Erzsébet napján – idén november 19-én – minden évben összegyűlnek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy hálát adjanak szolgálatukért, az Istentől kapott kegyelmekért és egyben imádkozzanak azokért, akik jóvoltából segíteni tudnak a rászorulókon. 2022-ben is Szombathelyen a Szőllősi-templomban tartották hálaadásukat a szervezet munkatársai, önkéntesei, ahol köszöntötték azokat, akik idén egyházi, önkormányzati elismeréseket vehettek át munkájuk elismeréseként.