Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vasárnapi Ige - Advent 1. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/RXbFg3tCE88

Püspöki látogatás a kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskolában

dsc-6879Dr. Székely János megyéspüspök és Dr. Perger Gyula kőszegi esperes-plébános, Szent Márton nap alkalmából ellátogatott a kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskolába.

Festménymegáldás a szombathelyi ferenceseknél november 27-én

ferences-szentekA szombathelyi ferences közösség mindenkit szeretettel hív 2022. november 27-én, délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisére, amelynek keretében P. Berhidai Piusz OFM tartományfőnök megáldja a templom új festménysorozatát. A meghívó letölthető itt.

Nehéz kérdések-világos válaszok - Egyházi botrányok felvétele visszahallgatható

nehez-kerdesek-plakat-nov23

A sorozat második előadásában Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök Egyházi botrányok címmel tartott előadást, amely visszahallgatható itt.

Krisztus győz, Krisztus kormányoz, Krisztus uralkodik

00181969-től az egyházi év utolsó vasárnapja Krisztus Király ünnepe, melyet még XI. Piusz pápa rendelt el a 1925. december 11-i körlevelében. 

Adventi Szentségimádás Taizéi énekekkel

advent-taize-a4Advent minden hétfőjén a szombathelyi Szent Márton templomban 18 órától Szentségimádás lesz Taizéi énekekkel.

Önismereti hétvége nőknek

onismereti-csoportujDecember 2-4. között 30 órás intenzív női önismereti hétvégére várjuk azon 30 év feletti érdeklődőket, akik szívesen foglalkoznak csoportos keretek között önismereti kérdésekkel.

Kerkai Jenő - Csesztreg - Kerkai Ház

kerkai-meghivoElkészült a csesztregi Szent Móric Plébánia közösségi háza a Kerkai Ház. Szolgálni fog közösségi színtérként, ahogy Kerkai Jenő jezsuita szerzetes is hitével, szervezőkézségével szolgálta a magyarság ügyét! A meghívó letölthető itt. 

A háború és a béke a Bibliában - A Keresztény-Zsidó Tanács Konferenciája november 24-én Budapesten

email-kzst-meghivo-2022-11-24-12022. november 24-én a Keresztény-Zsidó Tanács konferenciát hirdet A háború és a béke a Bibliában címmel. 

A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban

maria1November 21-én annak a templomnak a felszentelésére emlékezünk, amelyet Jeruzsálemben Szűz Mária tiszteletére építettek a 6. században az ószövetségi templom közelében.

Fatimai zarándoklat

fatimai-plakat2023. április 24-28 között a Misszió Tours szervezésében, Császár István atya lelkivezetésével zarándokút lesz Fatimába.

Gondolatok Krisztus Király vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

krisztus-kiraly-2022„Emlékezzél meg rólunk a Te országodban – így könyörgünk Krisztushoz, a Kereszt Királyához, és tudjuk, hogy Ő meghallgatja a mi kérésünket, hiszen Ő előbb szeretett bennünket, Ő szeretett bennünket kezdettől és mindvégig. Ő szeretett bennünket elveszettségünkben, és szeretetében hazavitt bennünket, és odaad az Atyának, hogy az Irgalom trónján helyünk legyen, hogy az Irgalom országában mindörökké éljünk és mindörökké dicsőítsük Őt. Őt, a Bárányt, a Kereszt Királyát, aki méltó, hogy övé legyen minden dicséret, minden áldás és minden tisztelet, mivelhogy övé a hatalom, a Szeretet hatalma az övé. Mivelhogy övé a bölcsesség, övé a Szeretet bölcsessége, azért Őt illeti meg az imádás mindörökre.”

Hálaadás a karitász munkatársakért

1119-karitasz-unnerp-szombathely-16-of-17Szent Erzsébet napján – idén november 19-én – minden évben összegyűlnek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy hálát adjanak szolgálatukért, az Istentől kapott kegyelmekért és egyben imádkozzanak azokért, akik jóvoltából segíteni tudnak a rászorulókon. 2022-ben is Szombathelyen a Szőllősi-templomban tartották hálaadásukat a szervezet munkatársai, önkéntesei, ahol köszöntötték azokat, akik idén egyházi, önkormányzati elismeréseket vehettek át munkájuk elismeréseként. 

Ne engedjünk az anyagi világ csábításának - Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszéde a Karitász ünnepségén

1119-karitasz-unnerp-szombathely-10-of-17November 19-én ünnepli egyházunk Árpád-házi Szent Erzsébetet, aki egyben a Karitász védőszentje is. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász éves találkozóját ezen a napon tartotta Szombathelyen a Szőllősi-templomban. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszédét visszahallgathatják itt.

Admisszió a diakónus szentelés előtt

dsc-0779

Az alábbiakban Császár Róbert leendő állandó diakónus gondolatait olvashatják, aki 2022. november 12-én, három társával együtt admisszióban részesült a szombathelyi Székesegyházban. 

Ferenc pápa üzenete az ifjúsági világnapra

ferenc-papa-cimerKedves Fiatalok!

A panamavárosi ifjúsági világtalálkozó mottója ez volt: „Íme, az Úr szolgálója, történjék velem szavaid szerint” (Lk 1,38). Az eseményt követően új cél – Lisszabon, 2023 – felé vettük az irányt, és folyamatosan engedjük szívünkben visszhangozni Isten útra szólító sürgető meghívását. 2020-ban Jézus szavain elmélkedtünk: „Ifjú, mondom neked, kelj föl!” (Lk 7,14). Tavaly Pál apostol alakja inspirált bennünket, akihez a feltámadt Úr így szólt: „Kelj fel, és állj talpra! Azért jelentem meg neked, hogy terjesztője és tanúja légy annak, amit láttál, és amit még ezután fogsz látni” (ApCsel 26,16). Az út Lisszabonig hátralévő szakaszát a názáreti Szűzzel együtt járjuk végig, aki az angyali üdvözlet után rögtön „felkelt, és sietve útnak indult” (vö. Lk 1,39), hogy rokona, Erzsébet segítségére legyen. A három téma közös igéje a „felkel”, amely – jó, ha ezt észben tartjuk – a „feltámad” és az „életre kel” jelentéssel is bír.

Közös lelkigyakorlaton vettek részt a magyar püspökök

puspoki-lelki-gyak-2022-11-17-vagottA magyar püspökök szokásos lelkigyakorlatát 2022. november 14. és 18. között tartották Leányfalun, a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. Ebben az évben a lelkigyakorlaton összesen 34-en vettek részt magyarországi és határon túli egyházmegyékből. A lelkigyakorlatot Bakos Rafael karmelita szerzetes vezette.

Püspöki vizitáció Gencsapátiban

puspok-atya-az-ovodaban-2

Dr. Székely János megyés püspök atya november 9-én tartott vizitációt a Gencsapáti Plébánián.