Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Intenzív női önismereti nap a Martineum Felnőttképző Akadémián

onismereti-csoportuj2022. december 3-án intenzív női önismereti napra várjuk azon 30 év feletti érdeklődőket, akik szívesen foglalkoznak csoportos keretek között önismereti kérdésekkel.

ÁDVENT FÉNYEI

hagyarosNovember 27-én délelőtt szentmise keretében került sor a hagyárosböröndi templomban - ahol egyébként vasárnaponként  jótékonysági adománygyűjtés is zajlik - Ádvent első vasárnapjának megünneplésére.

Csesztreg - Adventi gyertyagyújtás - Meghívó

received-1482864062207322A Szent Móric Plébánia szeretettel hív mindenkit december 3-án adventi gyertyagyújtásra Csesztregre a Kerkai Házba. A gyertyagyújtást Górski Jacek domonkos atya vezeti. A plakát letölthető ott. 

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból

Hajnali szentmise_november 29-1Adventben, hétfőtől szombatig mindennap hajnali szentmisét élőben közvetítünk 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A november 29-ei szentmisébe IDE kattintva kapcsolódhatnak bele!

Hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból november 29-én

hajnali-szentmise-szekesegyhaz-november-29Élő közvetítést adunk november 29-én 6 órától a szombathelyi Székesegyházból. A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Szent Domonkos-rendi szerzetes atya tartotta az osztályfőnöki órát

brennerMa az osztályfőnöki órán Jacek atyát láttuk vendégül, aki osztályfőnökünk, Gabi néni hívására jött hozzánk. Osztálytársam, Simonits Dóra egy lengyel népdallal várta, amit furulyán adott elő.

Az igazságosság műve – A békéről tartott konferenciát a Keresztény–Zsidó Tanács

konferenciaA háború és a béke a Bibliában címmel rendeztek konferenciát november 24-én a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetemen. A Keresztény–Zsidó Tanács (KZST), az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága által szervezett esemény előadói a béke megteremtésének és megőrzésének vallási hátteréről beszéltek.

Advent-karácsonyi koncert sorozat Kőszegen

koszeg-plakatAdvent-karácsonyi koncert sorozatot rendeznek a kőszegi Jézus Szíve-templomban. Az első két koncert 2.000 ft adomány felajánláshoz kötött, amelyet a templom előterében a perselybe kell majd elhelyezni. Ebből fizetik az előadó/előadók díját, a fenmaradó összeget a Jézus Szíve-templom javára fordítják. A plakát letölthető itt.

Csesztreg - Kerkai Ház átadása - Közösség

317037591-2969652140004173-7824672037777739216-nCsesztregen 2022. november 26-án délután került sor a felújított egykori iskolaépület átadására. Az épület immár hivatalosan is a falu szülöttének Kerkai Jenő jezsuita szerzetes nevét viseli, mint Kerkai Ház.

Karácsonyi koncert az oladi Fatimai Szűz Mária plébániatemplomban

ujesely2022. december 22-én csütörtökön, 18 órakor tartja karácsonyi koncertjét az Új Esély zenekar.

Várandósok lelkinapja - ONLINE térben

varandosok-lelkinapja2022. december 3-án szombaton, Kismamák Adventi Lelkinapja lesz 10-17 óráig ZOOM felületen Lothringer Éva szociális testvér vezetésével.

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból

hajnali-szentmise-november-28November 28-ától, hétfőtől szombatig mindennap élő közvetítést adunk 6 órától a szombathelyi Székesegyházból. A november 28-i közvetítést megtekinthetik itt.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia adventi gondolatai

mkpk-logo-vonal-lat-transpAz idei esztendőben november 27-én, vasárnap veszi kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak.
Advent szó a latin „adventus Domini” kifejezésre utal, ami annyit jelent: az Úr érkezése, az Úr eljövetele. Szent várakozás ez, ami megelőzi a Messiás, a Megváltó érkezését. Várakozunk négy héten át azért, hogy karácsony titka megérlelődjön bennünk, hogy méltó módon tudjuk befogadni a kisgyermekként közénk érkező Istent, az Élet Urát.

Legyünk a béke emberei! - Egyházmegyei Családi Lelkinap

csaladi-lelkinap-4-of-101-2Nagy érdeklődés mellett tartották meg november 26-án a szombathelyi Brenner-iskolában az Egyházmegyei Családi Lelkinapot. 

Gondolatok Advent 1. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

advent1-2022„Közeledik hozzánk az üdvösség úgy, hogy üdvösségünk Forrásához, Istenhez emelkedünk fel az imádságos élettel. 
Közeledik hozzánk az üdvösség úgy, hogy mindennapi cselekedeteinkkel, mindennapi megnyilatkozásainkkal, külső életünkkel magunkra öltjük Krisztus irgalmát, Krisztus lelkületét.
És közeledik hozzánk az üdvösség úgy, hogy a bensőnk, a lelkünk kinyílik Isten felé.
Várjuk az Ő eljöttét, és készen állunk, hogy amikor eljön, fölemeljen minket önmagához.
S akkor az advent valóban az üdvösséghez vezet el minket, az üdvösség ünnepéhez, az Üdvözítő eljöveteléhez.
És az adventi életünk, egész életünk adventje torkollik bele az ünnepbe, abba a végtelen, örök ünnepbe, amely ünnep a mi üdvösségünk 
lesz.”

Találkozzunk Istennel - Varga László kaposvári megyéspüspök szentbeszéde

csaladi-lelkinap-88-of-1012022. november 26-án Szombathelyen, a Brenner-iskolában rendezte a Szombathelyi Egyházmegye hagyományos Családi Lelkinapját. Varga László, kaposvári megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt. 

Teremtsünk békét családunkban! - Varga Lászó kaposvári megyéspüspök előadása

csaladi-lelkinap-16-of-1012022. november 26-án Szombathelyen, a Brenner-iskolában rendezte a Szombathelyi Egyházmegye hagyományos Családi Lelkinapját. Varga László, kaposvári megyéspüspök tartott előadást arról hogyan és miért teremtsünk békét családjainkban és kapcsolatainkban. Az előadás visszahallgatható itt.

Vasárnapi Ige - Advent 1. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/RXbFg3tCE88

Püspöki látogatás a kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskolában

dsc-6879Dr. Székely János megyéspüspök és Dr. Perger Gyula kőszegi esperes-plébános, Szent Márton nap alkalmából ellátogatott a kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskolába.

Festménymegáldás a szombathelyi ferenceseknél november 27-én

ferences-szentekA szombathelyi ferences közösség mindenkit szeretettel hív 2022. november 27-én, délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisére, amelynek keretében P. Berhidai Piusz OFM tartományfőnök megáldja a templom új festménysorozatát. A meghívó letölthető itt.