Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

HA PÁSZTOR LENNÉL , VAGY BÖLCS ..

img-20221224-1748262022.december 24- én, szombaton délután 17  órai kezdettel  szentmise keretében került sor a hagyárosböröndi katolikus templomban a hagyományos karácsonyi betlehemes pásztorjátékra, Tompa Ágnes rendezésében.

Gondolatok Szent István vértanú ünnepén - Gondolatok Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

szent-istvan-vertanu-unnepeSzent István vértanú ünnepén Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait olvashatják.

Krisztus megszületett! Örvendjünk! - Karácsony ünnepe a Székesegyházban

321647288-1110467179562334-3472160662191643571-nKrisztus születését ünnepli a világ. A szombathelyi Székegyházban az éjféli szentmisén Székely János megyéspüspök, karácsony napján Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet. 

Gondolatok a karácsonyi szentmiséről - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

karacsonyi-misejeKrisztus születésének napján az ünnepi szentmise kapcsán Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

Nyitott kapuval, nyitott szívvel – A szentgotthárdi plébánián jártunk

magyar-kurir-szentgotthardA szikrázó napfényben igazán szép Szentgotthárd városközpontja, a Széll Kálmán tér, amely 18-19. században épült házaival megőrizte az egykori, polgáriasodó város képét. Szerencsés együttállást látunk: egymás szomszédságában a templom, a polgármesteri hivatal, a színház, az általános iskola és a gimnázium. A plébániát a Magyar Kurír szerkesztősége kereste fel. A cikk a honlapon elolvasható itt. 

Gondolatok a Pásztorok szentmiséről - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

pasztorok-misejeKrisztus születésének napján a pásztorok is örvendeznek. A szentmiséről Takács Gyula atya osztja meg gondolatait.

Karácsonyi ünnepi szentmise - ÉLŐ közvetítés a szombathelyi Székesegyházból

krisztus-szuleteseKarácsony napján, december 25-én délelőtt 10 órakor ünnepi püspöki szentmise lesz a Székesegyházban.

IDE kattintva kapcsolódhatnak bele a szentmisébe. 

Gondolatok az éjféli szentmiséről - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

ejfeli-szentmiseAz éjféli szentmise kapcsán osztja meg gondolatait Takács Gyula csörötneki plébános.

Intenzív női önismereti nap a Martineumban

onismeret2022. december 3-án intenzív női önismereti napra vártuk azon 30 év feletti érdeklődőket, akik szívesen foglalkoznak csoportos keretek között önismereti kérdésekkel.

„Adventi délelőtt a Martineumban”

advent-martineumEgy tartalmas délelőttre hívtuk az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémiára 2022. december 10-én. Kulcsárné Pántos Nóra vezetésével megismerkedtünk a nemezangyal készítés titkaival, majd Albert Zsuzsanna mesemondó vitt el minket meseország birodalmába két gyönyörű mesével!

Karácsonyi éjféli szentmise közvetítés ÉLŐ-ben a szombathelyi Székesegyházból

karacsonyDecember 24-én éjfélkor, a Kis Jézus születésének ünnepén, püspöki szentmisét közvetítünk a szombathelyi Székesegyházból.

A szentmisébe IDE kattintva kapcsolódhatnak bele. 

Találjanak rá minél többen az igazi gyógyítóra, Krisztusra - Püspöki szentmise a szombathelyi kórházban

korhazi-szentmise-12-of-52A Szombathelyi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata szervezésében dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a szombathelyi Markusovszky Kórházban december 22-én. Az önkéntes beteglátogatók mellett a kórház dolgozói közül is többen részt vettek a szentmisén.

Püspöki szentmise a szombathelyi Markusovszky Kórházban - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

korhazi-szentmise-10-of-522022. december 22-én dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Szentbeszédét meghallgathatják itt.

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-23Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 23-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Kamaszkodó - Önismereti kalandozás és kincskeresés középiskolásoknak

kamasz2-12022 őszén fiataloknak szóló önismereti foglalkozásokat tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémián. Az egyik résztvevő beszámolójából:

Templom épül Boldog Brenner János vértanúságának helyén

boldog-brenner-janos-2December 10-én Boldog Brenner János ünnepén a zsidai emlékkeresztnél Székely János megyéspüspök bejelentette: a Szombathelyi Egyházmegye megvásárolta azt a telket, amelyen egykor megtalálták János atya holttestét és a tervek szerint tiszteletére templomot építenek ezen a helyen. Székely János megyéspüspököt kérdeztük az új templommal kapcsolatban.

Segíteni az élet növekedését – Organikus pedagógia szakirányú továbbképzés indul Szombathelyen 2023 februárjában

Pécsi Rita_Organikus pedagógiaMi jelenthet megoldást korunk oktatási válságára? Miért lenne fontos az IQ helyett az érzelmi intelligencia fejlesztésére gondot fordítani? Hogyan kaphat ebben szerepet egy keresztény értékrenden alapuló nevelési stratégia? Napjainkban számos kihívással találkoznak a szülők és a pedagógusok a nevelő-oktató munka során. Kapaszkodókat, iránytűket keresnek, amelyek segíthetik őket a jövő generációját felkészíteni a nagybetűséletre. Ebben lehet támasz az Organikus Pedagógia, amely szakirányú továbbképzésként 2023 februárjában Szombathelyen is elindul. A szakvezető, Uzsalyné Pécsi Rita PhD, neveléskutató, főiskolai tanár a Szombathelyi Egyházmegye oktatási-nevelési intézményeit vezető pedagógusainak tart az általa kidolgozott szemléletmódról felkészítést ősztől. Az egyik alkalom után kértük meg, hogy segítsen megérteni az Organikus Pedagógia mibenlétét és beszéljen arról: milyen változásokat hoz az ember életében ez a szemléletmód.