Szombathelyi Egyházmegye

Boldog Brenner János ünnepe

Boldog Brenner János ünnepeMindenkit szeretettel hívunk és várunk 2018. december 15-én Boldog Brenner János ünnepére Szombathelyre és Szentgotthárdra.

A győri szeminárium kilenc növendéke öltötte magára a reverendát

BeöltözésA győri és a szombathelyi egyházmegyék kispapjai november 24-én ünnepi szentmise keretében öltötték magukra a reverendát a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

„Legyen könnyű nekik a föld”- Kegyeleti út és megemlékezés az I. világháborús hősökről

Megemlékezés I. világháborús hősökrőlA Nagy Háború centenáriumán 2018. november 17-én 16 fős csoport utazott ki a Piave folyó /Olaszország/ partjára, hogy ott emlékezzen meg az első világháborúban harcolt, illetve elesett Vas megyei hősökről.

Vas vármegye - Nagy Háború - Holler Konrád OSB - Alsóőr

MegemlékezésVisegrádi Szent György Lovagrend Vas Megyei Priorátusa a Nagy Háború centenáriumán 2016-tól kezdődően a lovagrend ausztriai priorátusának vezetőjével együtt az egykori vármegye elszakított részén is megemlékezik a Nagy Háborúról.

Bazsó Cecília kőszegi kántor-ogonaművész búcsúkoncertje

fb-img-15424798515262018. november 25-én 16.30-tól ad búcsúkoncertet Kőszegen a Jézus Szíve-templomban Bazsó Cecília. A koncert plakátja pdf-ben letölthető itt.

Apa-lánya hétvége a Martineum Felnőttképző Akadémián

Apa-lánya hétvégeSzubjektív beszámoló a Martineum Felnőttképző Akadémián 2018. november 2-4. között megrendezett Apa-lánya hétvégéről.

Pengetett húrok - hárfa és gitár koncert a Püspöki Palotában

Martinus Exclusive2018. november 20-án Razvaljajeva Anasztázi és Környei Miklós adott koncertet Szombathelyen a Püspöki Palotában. A zenei est a Martinus Exclusive sorozat keretében került megrendezésre. 

A Győri és Szombathelyi Egyházmegyék kispapjainak beöltözési szertartása Győrben november 24-én

BeöltözésEgyházmegyénk kispapjai mindenkit szeretettel hívnak és a várnak 2018. november 24-én 10 órára Győrbe a Nagyboldogasszony Székesegyházba, ahol magukra öltik a reverendát. A plakát letölthető pdf-ben itt.

Cello Molto a Premontreiben

Cello MoltoKülönleges hangszer és műsorösszeállítással érkezett iskolánkba a Cello Molto együttes. A Mérei Tamás, Petró András, Zumbók-Jakobovics Nikoletta és Gregorich Zsófia alkotta kamaraegyüttes Kajzinger Ildikó énekessel és moderátorral kiegészülve izgalmasan és érdekesen, nem utolsó sorban humorosan mutatta be, mit is tud a cselló, mennyire emberhez közeli a hangja, mennyire sokszínűen lehet használni. 

Önkénteseit ismerte el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Karitász NapNovember 17-én a Szent Erzsébet Nap részeként adták át az önkéntes tevékenységet elismerő okleveleket a szombathelyi Jézus Szíve templomban az egyházmegye kötelékébe tartozó önkénteseknek. (www.vaskarika.hu)

Szólj be a papnak! - A boldogságról beszélgettek a résztvevők

Szólj be a papnakNovember 14-én este hét órakor, első alkalommal került megrendezésre Szombathelyen a - Debrecenben és Budapesten már nagy sikerű – Szólj be a papnak c. programsorozat. Ezúttal Szombathelyen a Cafe Frei elegáns vendéglátóegysége adta a helyszínt, ahol telt házzal fogadták a vendégek az est hátralévő részét.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére

Szent ErzsébetA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Árpád-házi Szent Erzsébet, a jótékony szeretet szentjének ünnepe alkalmából és a Katolikus Karitász javára rendezendő november 25-i országos gyűjtés apropóján körlevelet adott ki, amelyet november 18-án, vasárnap minden magyarországi katolikus templomban felolvastak.

Torjay Valter: Magánszakralitás - Kiállításmegnyitó meghívó

meghivo22018. november 23-án 17 órakor nyílik Szombathelyen az Eölbey-házban Torjay Valter: Magánszakralitás című kiállítása. Mindenkit szeretettel hívunk a tárlat megnyitójára, amelyen köszöntőt mond dr. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója.


Szentéletű pap volt - Emlékezés Werner Alajosra

Werner Alajos

November 8-án emlékeztünk meg Werner Alajos atya halálának 40. évfordulójáról. 

Szent Erzsébet búcsú ünnep a szombathelyi ferenceseknél

szombathely-ferences2018. november 17-18-án tartja Szent Erzsébet búcsú ünnepét a szombathelyi Szent Erzsébet ( Ferences ) Plébánia. 

KÉSZ előadás Körmenden

Merkli Ferenc előadásaNovember 13-án, kedden este 6 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében, Körmenden a városháza dísztermében Merkli Ferenc teológiai tanár, vasszécsenyi plébános tartott előadást: Van-e üdvösség az Egyházon kívül? címmel. 

Szűz Mária legvégsőbb célunk, boldogságunk forrása is – Fatimai engesztelő est Dozmaton

Fatimai est Dozmaton2018. november 13-án, Dozmaton tartotta a toronyi plébánia a fatimai imaestjét. A bucsui, a dozmati, a séi és a toronyi hívek ismét egybegyűltek, hogy szentségimádás, szentmise és körmenet keretében emlékezzenek meg a jelenésekről és imádságos kéréseiket a Fatimai Szűz Mária elé terjesszék.  

Pécsi Rita tart előadást Szombathelyen a Ferences Plébánián

Pécsi Rita előadása. PlakátA Szent Erzsébet Ferences Plébánián Pécsi Rita tart előadást december 5-én, szerdán este fél 7-től fél 9-ig. Az előadás címe:Fejleszt, vagy rombol? Okos eszközök. 


Holtában is beszél – Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten

Mindszenty megemlékezés„Egy nap Mindszenty bíborossal” címmel emléknapot, konferenciát szervezett a Mindszenty Alapítvány november 13-án, a magyar szentek és boldogok emléknapján a Párbeszéd Háza konferenciatermében. A Magyar Kurír beszámolója.

Elhelyezték a „Via Sancti Martini” útvonal Körmend városi stációjának tájékoztató tábláját

Szent Márton tábla avatásNovember 5-én elhelyezték a „Via Sancti Martini” útvonal Körmend városi stációjának tájékoztató tábláját.