Szombathelyi Egyházmegye

Új utak a cigánypasztorációban - Projekt találkozó Szombathelyen

CigánypasztorációKétéves program részeként tartottak találkozót a cigánypasztorációban dolgozó anyaországi és határon túli szakemberek 2018. december 5-6-án Szombathelyen. Új utakat keresnek és átadják egymásnak a tapasztaltaikat, hogy a jövőben még hatékonyabban tudjanak dolgozni a roma emberekért.

Előadás az internet veszélyeiről a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában

Előadás2018. október 18-án Tóth Andrea rendőrszázados, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa tartott előadást szülőknek és pedagógusoknak a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában.

Martinus Exclusive: Hűvösvölgyi Ildikó irodalmi estje a Püspöki Palotában

Hűvösvölgyi Ildikó irodalmi estje2018. december 4-én Hűvösvölgyi Ildikó adott irodalmi estet Szombathelyen a Püspöki Palotában, Csáki András gitárművész közreműködésével. Dr. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatójának köszöntőjét közöljük.

Szent Imrét ünnepelte a jánosházi iskola

Szent Imre napNovember 8-án emlékezett meg a jánosházi Szent Imre Általános Iskola névadójáról, Szent Imre hercegről. 

Adventi lelkigyakorlat Szombathelyen a Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban

Adventi lelkinapAdventi lelkigyakorlatot tartottak 2018. december 1-jén a szombathelyi Brenner János Nevelési Központban. A napot szentmisével kezdték, amelyen a zenei szolgálatot a zalaegerszegi Rád találtam dicsőítő zenekar adta. „Jézus Krisztusra van szükséged, a Szabadítóra, aki kiment a bűn, a halál éjszakájából, homályából. Krisztusra, a Messiásra, a Fölkentre, aki irányt mutat ebben az életben neked.” – mondta Pete Polgár Máté atya szentbeszédében.

Egyházmegyei zarándoklaton az Isteni Irgalmasság képe

Isteni Irgalmasság képeAz adventi időben egyházmegyénk számos településére viszik el a verbita atyák az Isteni irgalmasság képet. Missziónak szánják, hogy minél több emberhez eljusson újra Isten irgalmas szeretetének üzenete. Adventi 1. vasárnapján, december 2-án Szombathelyen, a Székesegyházban kezdődött a missziós út. Interjú Burbela Gergely atyával, a rend provinciálisával.

Adventi szentmisék időpontjai Szombathelyen és Zalaegerszegen

ADVENTAz adventi időben Szombathely és Zalaegerszeg templomaiban hajnali, roráte miséket tartanak. Az időpontokat közöljük. A bejegyzést frissítjük.

„Együtt Olivérért” - Jótékonysági koncetek adventben Szombathelyen

Jótékonysági koncertek Idén először kerül sor Szombathelyen Adventi Jótékonysági Dicsőítő Koncertre. Négy állomása lesz a programnak – Zárdatemplom, Püspöki Palota, Szent Kvirin-templom, Székesegyház -, az adományokat Katona Olivér számára fogja gyűjteni az Új Esély-New Chance Dicsőítő Zenekar és közösség. A pénzbeli adomány hozzásegíti Olivért a mihamarabbi gyógyulásához. A plakát letölthető pdf formátumban.

Szobrot állítanak Boldog Brenner János atya tiszteletére

Szoboravató2018. december 13-án 14 órakor Budapesten a Villányi út és a Feneketlen tó közötti területen áldja dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek Boldog Brenner János atya szobrát. Az ünnepi eseményen beszédet mond Székely János megyéspüspök és Brenner József nagyprépost is. A szobor Rieger Tibor szobrászművész alkotása. Mindenkit szeretettel várunk az eseményre.

Megjelent Székely János szombathelyi megyéspüspök két új könyve

konyvbemutatoMindenkit szeretettel hívunk és várunk Székely János megyéspüspök atya két új könyvének bemutatójára 2018. december 14-én 17 órára, Szombathelyre a Püspöki Palotába. A kiadványok megvásárolhatók a Martinus Kegytárgyboltban illetve a kiadó webáruházában: www.martinuskiado.hu. A plakát letölthető pdf-ben itt. 

Szombathely város kiváltságlevele - Kötetbemutató

Kiváltságlevél 2018. december 11-én 16 órakor mutatják be Szombathelyen, a Városháza házasságkötő termében Szombathely város nemrég előkerült 1607-es kiváltságleveléről szóló kötetet. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Advent 1. vasárnapja Zalaegerszegen, a Szent Rafael Kórházban

Adventi gyertyagyújtás2018. december 2-án a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában az esti szentmise előtt Dr. Halász Gabriella főigazgatónő meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.

Adventi lelkigyakorlat Zalaegerszegen Székely János megyéspüspökkel

Adventi lelkigyakorlat2018. november 30.-december 2. között adventi lelkigyakorlatot tartott Zalaegerszegen a Mária Magdolna-templomban dr. Székely János megyéspüspök. A beszámolóban visszahallgathatók a lelkigyakorlatos szentbeszédek.

Lektor- és akolitus avatás, ad missio a római Német-Magyar Pápai Kollégiumban

Akolitus avatásA hagyományoknak megfelelően Krisztus Király vasárnapja, november 25-e, a római Német-Magyar Pápai Kollégiumban egyben a lektor- és akolitusavatások, valamint az admissio felvételének ünnepe is. Kónya Máté, a Szombathelyi Egyházmegye kispapjának akolitus avatására is most került sor.

25. Betlehemi jászol kiállítás Veszprémben és Budapesten

Kiállítás VeszprémbenBetlehemi jászolkiállítás a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban és Budapesten a Duna Palotában.

Érzékenyítő foglalkozás a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban

Érzékenyítő foglalkozás

November 28-án a szombathelyi Premontrei Gimnáziumba látogatott Orsós Zoltán csákánydoroszlói plébános és Sziráki Péter, aki a zalaegerszegi Rád találtam! dicsőítő csoport tagja. Öt osztály vett részt az érzékenyítő foglalkozásokon, melyek a cigány-pasztorációról szóltak.

Megújult a vasvári temetői kápolna

Kápolna megáldás2018. december 2-án Székely János megyéspüspök megáldotta a felújított vasvári temetői kápolnát. (www.vaol.hu)

Élménypedagógia az Egyházmegyei Könyvtárban

Élménypedagógia2018. november 26-án a kommunikációt és a problémamegoldást segítő tréningen vehettek részt az Egyházmegyei Könyvtár és a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont munkatársai.

Cigánypasztorációhoz kapcsolódó találkozó Szombathelyen 2018.december 5-6. - Előzetes jelentkezés szükséges

CigánypasztorációA Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Boldog Ceferino Intézet szeretettel hív minden érdeklődőt a „Cigánypasztoráció a Kárpát-medencében” című projekt keretében szervezett együttműködési tréningre 2018. december 5-6-án Szombathelyre! Előzetes jelentkezés szükséges. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Egyházmegyei Kvíz Est

Egyházmegyei Kvíz EstNyolc csapat mutatta meg tudását az általános műveltségi, illetve a vallási kérdésekkel tűzdelt egyházmegyei Kvíz Esten. A Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében első alkalommal került megrendezésre ez a közösségi alkalom november 30-án, este hét órától.