Szombathelyi Egyházmegye

A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díj átadója

DíjátadóMindenkit szeretettel hívunk és várunk január 22-én Körmenden, A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díj átadójára, majd az azt követő püspöki szentmisére. Részletek a meghívóban, ami letölthető itt. 

Búcsú az Annunciáta nővérektől

Búcsú2019. január 13-án Székely János megyéspüspök, január 17-én pedig Puskás Tivadar polgármester búcsúzott a Szombathelyről elköltöző annunciáta nővérektől.

Ökumenikus imahét - Szombathelyi programok

okumenikus-imahet2019. január 20-27. között rendezik meg az Ökumenikus imahetet. A szombathelyi programokat közöljük. Pdf-ben letölthető itt. A programok mindennap 18 órakor kezdődnek.

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele és házszentelés Zalaegerszegen

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele2019. január 13-án,  szentmise keretében újították meg ígérettételüket a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia lelkipásztori munkatársai.

Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

KitüntetésJanuár 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark Teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

A Szombathelyi Egyházmegye a dualista államban - Pál Ferenc könyvbemutatója január 21-én

pal-ferenc-meghivoMindenkit szeretettel hívunk és várunk Dr. Pál Ferenc monográfiájának bemutatójára. A kötet a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár Géfin Gyula Kiskönyvtár c. sorozatának 5. köteteként jelenik meg.A program 2019. január 21-én, hétfőn 17 órakor kezdődik az Eölbey-ház dísztermében. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai estA hagyományokhoz híven január 13-án fatimai imaestet tartottak a toronyi plébániának és társegyházközségeinek hívei Toronyban.

Megjelent a Martinus 2019. januári száma

MartinusMegjelent egyházmegyénk havilapja a Martinus januári száma!

Szentmise Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére Zalaegerszegen

SzentmiseSzentmise Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában 2019. január 20-án 16.30-kor.

Celldömölk díszpolgárává választották Várszegi Asztrikot

Celldömölk 402019. január 12-én ünnepelte Celldömölk városi rangra emelésének 40 éves évfordulóját. A jubileum alkalmából díszpolgári címet adományoztak Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapátnak.

„Bátran és erőteljesen kell az evangéliumot hirdetni" - Újévi nagyinterjú Székely Jánossal a 777blog.hu oldalán

398a6819-masolataIzgalmas és tanulságos évindító interjút adott a 777-nek Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke: beszélgetés az újévi fogadalmaktól a rázós társadalmi kérdéseken át egészen az olvasóknak szánt személyes és motiváló üzenetig.

Könyvbemutató a Püspöki Palotában január 18-án

KönyvborítóIsmét gazdagodott Szombathely egy bensőséges hangvételű, emberi érzésekkel teli kötettel. Közel száz éve íródott a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelent, Finta Sándor 1909–1949 között írt műveiből bemutatásra kerülő könyv. A kötet bemutatójára január 18-án kerül sor a Püspöki Palotában. A meghívó letölthető pdf-ben itt. 

Főpásztori vizitáció a Szombathelyi Egyházmegyében

Főpásztori vizitáció a Szombathelyi Egyházmegyében Megkezdte vizitációját a Szombathelyi Egyházmegyében Székely János. A megyéspüspöknek ez az első körútja az egyházmegyében 2017-es kinevezése óta. A látogatások alkalmával a papság mellett találkozik az egyházközségi képviselőtestületek tagjaival, polgármesterekkel, intézményvezetőkkel, akiken keresztül megismerkedik a hitélettel, az emberek örömeivel, gondjaival, a települések fejlődési lehetőségeivel.

A Premontrei Gimnázium szalagavatója

Premontrei szalagavató2019-ben is a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium nyitotta meg a szalagavatók sorát Szombathelyen. Január 5-én, szombaton, Vízkereszt ünnepének előestéjén az Agora Művelődési és Sportházban 144 végzős diák kapta meg a szalagot, és élhette meg fiatalsága egyik legemlékezetesebb ünnepét.

Újraélesztési gyakorlat a szombathelyi Brenner-iskolában

Újraélesztési gyakorlatA szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola diákjai újraélesztési gyakorlaton vettek részt. 

Megemlékezés a doni áttörés évfordulóján

Megemlékezés a doni áttörés évfordulójánA doni áttörés 76. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán felállított pápai keresztnél illetve a Kálvária-templomban. 

Befejezik szombathelyi tevékenységüket az Annunciáta nővérek

Annunciáta nővérekTájékoztatjuk a hívőket, hogy az ANNUNCIÁTA NŐVÉREK január 15-ével befejezik szombathelyi tevékenységüket. 2019. január 13-án, vasárnap 7.30-kor a nővérek kápolnájában püspök atya szentmisét mutat be, amelynek keretében megköszönjük az Annunciáta nővérek Szombathelyen végzett szolgálatát. Várjuk a híveket a szentmisére. Cím: Szombathely, dr. István Lajos krt. 1.

Brenneres alkotói sikerek ismét!

Brenneres sikerekA Szombathelyi Szépítő Egyesület 2018-ban is meghirdette rajzpályázatát „SZÁMODRA MIT JELENT SZOMBATHELY?” címmel, amelyen sikeresen szerepeltek a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola diákjai. 

Árpád-házi Szent Margit ünnepe Szombathelyen

Árpád-házi Szent MargitA Szombathelyi Domonkos Kör szeretettel hívja a testvéreket 2019. január 16-17-18-án rendezett Szent Margit ünnepére Szombathelyen a Szent Márton-templomban.

Németh Norbert a Pápai Magyar Intézet új rektora

img-1A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) felterjesztése nyomán a Szentszék dr. Németh Norbert atyát, a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynökét nevezte ki a római Pápai Magyar Intézet rektorává.