Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Formálódjatok, fehéredjetek – Fekete Szabolcs püspök celebrálta a pécsi havihegyi búcsú nyitómiséjét

püspöki szentmiseAugusztus 4–7. között, négy napon át tartó búcsún ünnepli felszentelése 325. évfordulóját a pécsi Havas Boldogasszony-templom. Ahogy minden évben, ezúttal is püspöki szentmisével kezdődött a az ünnepség. A jubileum előestéjén, augusztus 4-én Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök celebrált szentmisét az egyházmegyei papjaival együtt a templom mellett felállított szabadtéri oltárnál.

Isten nem a származást, a tettet nézi – Megkezdődött az országos cigánypasztorációs lelkigyakorlat

lelkinapokMegkezdődött a IV. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlat, melynek augusztus 5-i nyitó szentmiséjén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt a főcelebráns. A bevezető elmélkedést Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája tartotta.

Vasárnapi Ige - Évközi 19. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/ahiGZk6BzqM

Vasárnapi gondolatok évközi 19. vasárnapra - dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi19-2022Évközi 19. vasárnap szentírási szakaszaihoz kapcsoldóva dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

A közéletben való részvétel az ember szolgálatának egyik legnemesebb fomája - Székely János előadása Vasváron

domonkos-nyari-egyetem-3-of-10A Domonkos Nyári Egytem meghívására augusztus 3-án Székely János megyéspüspök tartott előadást Vasváron, amelyben a keresztény ember közéleti felelősségéről, szerepvállalásáról beszélt. 

Körmenden tart találkozót a Coreth Mária Terézia Imaszövetség

hazasokAugusztus 12-én, pénteken Körmenden találkozót tart a Coreth Mária Terézia Imaszövetség. Délután 5 órakor a közösségi házban összejövetel, 6 órakor szentmise a templomban, majd szentségimádás családjainkért. Az Imaszövetség tagjait és minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Építsünk egy testvéribb országot! - Püspöki szentmise Letenyén

szentmise-11Mindannyian Isten csodálatos teremtményei vagyunk. Ha ezt megértjük, befogadjuk szívünkbe Istent, az életünk lassan átalakul – mondta augusztus 2-án Letenyén Székely János megyéspüspök. A környező települések roma lakosai is részt vettek a szentmisén. 

Egymásnak testvérei vagyunk - Emlékművet avattak a roma holokauszt áldozatainak emlékére Körmenden

roma-holokauszt2022. augusztus 2-án emlékművet avattak Körmenden a roma holokauszt áldozatainak emlékére. 

Iskolatitkári álláslehetőség a Boldog Salkaházi Sára Technikumban

cropped-bsst-logoÚjonnan induló iskolánk munkatársat keres. 

Körmendi és szentgotthárdi hívek mariazelli gyalogos zarándoklata

cimKét év kihagyás után – a szentgotthárdi Keresztény Megmozdulásokért Egyesülethez csatlakozva – körmendi hívek is újra elindultak Mariazell felé, immáron 13. alkalommal. A zarándoklat július 19. és 23. között került megrendezésre, az útvonal 176 kilométer hosszú volt.

Országos Ultreya Szombathelyen szeptember 24-én - Jelentkezés

Országos Ultreya2022. szeptember 24-én Szombathelyen rendezik meg az Országos Ultreyat. A részletes programot és a jelentkezési feltételeket közöljük. 

Ifjúsági szállást avatott Gyenesdiáson Székely János megyéspüspök

ifjusagi-szallas-megaldasa-7Július 17-én avatta fel Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági szállását Gyenesdiáson. Az épületben egyszerre közel 40-en táborozhatnak.

Vasárnapi gondolatok évközi 18. vasárnapra - dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-18-vasarnapÉvközi 18. vasárnapon a kapcsolódó szentírási szakaszokhoz Takács Gyula csörötneki plébános atya gondolatait olvashatják.

Vasárnapi Ige - Évközi 18. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/yjzMbXWfNh0

Tóth Csaba festőművész kiállítása és előadása Rumban augusztus 5-én

rumi-meghivoAugusztus 5-én 17 órakor nyílik meg Rumban Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész „Abban az időben..” című tárlata a Kultúra Házában. A megnyitót követően a művész előadást tart A mi sziklás Madonnánk címmel. 

Szent Márton úton Szent Domonkos ünnepén

domonkosA Szombathelyi Domonkos Kör 2022. augusztus 7-én, találkozásra hívja Szent Domonkos tisztelőit a Szent Márton plébániára.

Zalai katonák nyomában - Emlékút az Isonzó mentén

dsc-2994-2A Turba 150 Emlékévbe keretében a Letenyei Polgári Egylet emlékutat szervezett Szlovénia első világháborús főként zala megyei vonatkozású emlékhelyeire a Komeni- fennsíkon.

Nagyszülők és unokáik szentmiséje

dsc-1000Hagyományosan Szent Anna ünnepén idén 5. alkalommal volt szentmise a nagyszülőkért és unokáikért a Székesegyházban.

A Ferences Család Királynőjének Ikonja Szombathelyen

ikon-vasarnapA szombathelyi ferences közösség örömére július 11-19. között Szombathelyen fogadták a Ferences Család Királynőjének Ikont. Személyes hangvételű beszámoló az ikon szombathelyi napjairól. 

Buszos zarándoklatot szervez augusztus 15-én a szombathelyi ferences közösség

javitott-plakatA szombathelyi Szent Erzsébet Plébánia augusztus 15-én buszos zarándoklatot szervez Frauenkirchenbe. Részletek a plakáton. Letölthető itt.